More


  Cea mai frumoasă aruncătoare de suliţă a lumii şi-a propus să participe la a patra ediţie a Jocurilor Olimpice

  =

  1

  Considerată cea mai sexi atletă a lumii, aruncătoarea de suliţă din Paraguay, Leryn Franco (33 de ani, 1,74 m, 69 kg), şi-a propus să participe la a patra ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră, anunţă presa din ţara sa.

  Fotomodel şi absolventă a Facultăţii de Finanţe Bănci, Leryn (57,77 m PB – recordul ţării sale) a luat startul la Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012, dar nu a reuşit să acceadă în finale, rezultatele sale fiind modeste în comparaţie cu performanţele specialistelor de top de la suliţă. Finalistă în 2007 la Miss Bikini Universe şi protagonistă a unor pictoriale pentru Sports Illustrated, Leryn, care va împlini 33 de ani sâmbătă, a concurat la JO 2008 şi alături de marea campioană a României, Felicia Ţilea Moldovan. “E o fată drăguţă şi mulţi sportivi întorceau capul după ea. E bine că e ambiţioasă şi are potenţial de creştere, dar nu ştiu cât de mult va fi ea setată pe performanţă”, spunea pentru ProSport medaliata cu argint de la C.E. de la Goteborg 1995.

  65,08 m e recordul României la suliţă: Mirela Ţermure (2001)

  57,77 m e recordul Paraguayului la suliţă: Leryn Franco (2012)

  72,28 m e recordul mondial la suliţă: Barbora Spotakova (Cehia, 2008)

  PĂREREA SPECIALISTULUI

  “Rezultatele ei nu sunt unele foarte valoroase, dar este de apreciat pentru felul în care se pregăteşte şi pentru ambiţia de a participa la Jocurile Olimpice. Tehnnica ei de aruncare este una bună, iar aruncarea suliţei este o probă în care poţi progresa şi după 30 de ani. Dar ţinând cont de activităţile în care este angrenată, modelling şi show-uri tv, mi-e greu să cred că ar putea trece de calificări. Am văzut-o la nenumărate concursuri, e o prezenţă dă o culoare aparte competiţiilor atletice”

  Dan Serafim, fostul antrenor al Liei Manoliu, “părintele” aruncătorilor din România  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img