More


  Cererile DNA pentru reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea, adoptate de Camera Deputaților

  - Advertisement -

  1

  Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatului Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în două dosare: “Gala Bute” și “Microsoft”. Elena Udrea poate fi arestată după ce decizia Camerei Deputaților privind aprobarea cererii DNA în acest sens este publicată în Monitorul Oficial.

  Deputații au aprobat și ultima cerere a DNA privind arestarea Elenei Udrea în dosarul “Microsoft”

  Cererea DNA privind înlocuirea controlului judiciar dispus la data de 29 ianuarie cu măsura arestării preventive a deputatului Elena Udrea în dosarul “Microsoft” a fost adoptată, în noaptea de luni de marți, de plenul Camerei. Astfel, 152 de deputați au votat “pentru” aprobarea cererii, iar 82 au fost “împotrivă”. În sală au fost prezenți 272 deputați. Votul a fost secret cu bile.

  Deputații au aprobat cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarul Microsoft

  Cererea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaților, cu 202 voturi “pentru” și 65 de voturi “împotrivă”. În sală au fost prezenți 306 deputați. Votul a fost secret cu bile.

  Cererea privind încuviințarea urmăririi penale pentru Udrea în dosarul Microsoft, aprobată de Camera Deputaților

  Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea în dosarul “Microsoft”, cu voturi 243 de voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei Deputaților.

  Deputații au aprobat cererea DNA privind arestarea Elenei Udrea în dosarul “Gala Bute”

  Cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în dosarul “Gala Bute” a fost adoptată luni de plenul Camerei Deputaților, cu 219 voturi “pentru” și 102 voturi “împotrivă”. În sală au fost prezenți 328 deputați. Votul a fost secret cu bile.

  Plenul Camerei a aprobat cererea DNA de extindere a urmăririi penale pentru Elena Udrea

  Cererea DNA de încuviințare a extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul “Gala Bute” pe numele Elenei Udrea a fost aprobată luni de plenul Camerei Deputaților cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”. În sală au fost prezenți 341 de deputați. Anunțul a fost făcut în plenul Camerei de deputatul Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.

  Cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, aprobată de deputați (oficial)

  Cererea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea în dosarul “Gala Bute” a fost aprobată, luni, de Camera Deputaților. 285 de deputați au votat “pentru” aprobarea cererii, 49 au fost “împotrivă”. În sală au fost prezenți 343 de parlamentari, potrivit secretarului Camerei Deputaților Niculae Mircovici.

  Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat săptămâna trecută cererea DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea. 20 de deputați au votat pentru aprobarea cererii, unul împotrivă, un deputat s-a abținut și un vot a fost anulat.

  DNA a cerut începerea urmăririi penale față de Elena Udrea, deputat și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

  Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 — 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

  Deputații au început votul pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

  Camera Deputaților a început votul privind cererile DNA în cazul deputatului Elena Udrea referitoare la arestare și urmărire penală în dosarele Gala Bute și Microsoft.

  Udrea, colegilor deputați: Vă cer să nu fiți părtași la un abuz care este încercarea de arestare a mea

  “Știu că există o presiune publică asupra dumneavoastră, știu că există presiuni și de altă natură și chiar calcule politice. Ceea ce vă cer eu astăzi nu este clemență, nu este să blocați justiția, din contră, vă cer să lăsați justiția să funcționeze și în cazul Elenei Udrea. Vă cer ca Elena Udrea, dacă este acuzată de ceva, să fie anchetată, ceea ce vă cer în schimb este să nu fiți părtași la un abuz care este încercarea de arestare a mea. Vă cer să fiți puternici și să votați conform conștiinței pe care o aveți, dând Parlamentului rolul și importanța pe care această instituție ar trebui să o aibă într-un sistem democratic în care fiecare putere își exercită atribuțiile în mod legal și nicio putere nu poate exercita asupra altei puteri din stat un abuz”, a declarat Elena Udrea în plenul Camerei Deputaților. Citiți declarațiile AICI.

  Elena Udrea denunță decredibilizarea și slăbirea Parlamentului în fața unor “instituții de forță”

  “Luni a avut loc o ședință a Comisiei parlamentare de control a SRI din care nu am aflat nimic. Mai mult, cei care trebuiau controlați, la finalul ședinței, au fost lăudați, lucru care a relevat raportul de forțe care există între reprezentanții acestei instituții și cei care ar trebui să le cenzureze activitatea. În același timp, un parlamentar al României, de data aceasta Elena Udrea, este pus la ‘stâlpul infamiei’, cu 3 cereri de începere a urmării penale, 3 cereri de arestare preventivă, dintre care una de reținere și arestare preventivă. Aștept aici execuția.”, a declarat Elena Udrea de la tribuna Camerei Deputaților. Citiți declarațiile AICI.

  Deputații au început dezbaterea pe cererile DNA care o privesc pe Elena Udrea

  În sală sunt prezenți 362 deputați, dar și Elena Udrea.

  Ședința Camerei Deputaților are șase puncte pe ordinea de zi, care se referă la cererile DNA în cazul Elenei Udrea.

  Primul punct se referă la începerea urmăririi penale pentru Gala Bute, al doilea extinderea urmăririi penale pentru luare de mită în dosarul Gala Bute, al treilea cererea de arestare în dosarul Gala Bute, al patrulea punct de ordinea de zi se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, al cincilea este reținerea și arestarea preventivă în dosarul Microsoft și al șaselea schimbarea controlului judiciar în arestare în dosarul Microsoft.

  Cele șase solicitări vor fi votate distinct, iar votul va fi secret cu bile.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img