More

    Coasta estică a Australiei, intens populată, lovită de ciclonul Marcia, deosebit de violent

    2

    Marcia, deosebit de violent, a ajuns vineri dimineață pe coasta estică a Australiei, zonă intens populată, făcând autoritățile să se teamă de “un dezastru”, în timp ce nordul țării este afectat de un alt ciclon, transmite AFP.

    Ciclonul Marcia, plasat în categoria a cincea, cea mai mare de pe scară, ‘traversează coasta în apropierea golfului Shoalwater, la nord de Yeppoon’, oraș de 16.000 de locuitori aflat la 670 de kilometri de Brisbane (Queensland), arată Biroul australian de meteorologie.

    Serviciile de meteorologie se așteaptă la ploi abundente, urmate de inundații, maree periculoase, valuri distrugătoare și rafale de vânt până la 295 de kilometri pe oră. ‘Va fi un dezastru’, a anunțat șeful poliției din Queensland, Ian Stewart, care consideră că situația este ‘disperată’. El le-a recomandat locuitorilor zonei să rămână acasă sau să meargă într-unul din centrele de evacuare organizate de serviciile de intervenție.

    Anna Palaszczuk, premier al statului Queensland, a anunțat că spitalele din regiune au activat planurile de urgență și au fost asigurate servicii suplimentare de ambulanță.

    Coincidență rară, un alt ciclon, Lam, clasat în categoria a patra, a lovit vineri pe coasta de nord zone de aborigeni slab populate.

    Statul Queensland a fost victima mai multor cicloane în ultimii ani , printre care Oswald (categoria a cincea), care a provocat inundații în 2013, amintește AFP.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE