More


  Curs de perfecţionare în rugby

  - Advertisement -

  rugby

  Liceul cu Program Sportiv a fost ieri gazda unui curs de perfecţionare pentru profesorii de educaţie fizică şi sport care practică în şcoli rugby-ul.

  Directorul de dezvoltare pe zona Transilvania a Federaţiei Române de Rugby, Gheorghe Sabău, prodecan la Universitatea Dragoş Vodă Cluj-Napoca – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sportivă, a predat şi a arătat noile reguli şi ultimele noutăţi referitoare la acest sport în şcoli.

  Au fost prezenţi o mulţime de profesori de la toate şcolile din judeţul nostru, care au dorit să îşi ia notiţe şi să participe la aceste cursuri care fac parte dintr-un protocol între FRR şi Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean – inspector Petre Dumitru, sub denumirea “S-rugby în şcoli“.

  Anul precedent în cadrul acţiunii “Mugur de campion“, 13 şcoli sătmărene s-au înscris, acum numărul lor în acest proiect a ajuns la 27. Pentru a le veni în ajutor federaţia de specialitate a trimis echipamente tuturor şcolilor participante la acţiune, la toate nivelele de vârstă.

  Deviza acestui nou protocol este una foarte sugestivă: “Nici o şcoală din România fără o minge de rugby“.
  Ba mai mult, pe 4 aprilie, Satu Mare va găzdui etapa judeţeană a ONSS la S-rugby.
  D. Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img