More

    Doar bronz pentru Benjamin Bodo la cadeţi

    floreta

    Ziua a treia a Campionatului Național de floretă cadeți a programat ieri la sala „Alexandru Csipler” din Satu Mare proba masculină la individual. La start s-au prezentat 22 de sportivi de la CS Satu Mare, CSA Steaua, CSS Ploiești și CSTA București.

    De la clubul sătmărean au intrat pe planşe Benjamin Bodo, favorit la titlul de campion, Ştefan Chelu, Mark Fogel, David Găman, Edwin Pop şi Tudor Surducan, antrenaţi de Eva Lengyel, Attila File şi Arnold Izsaki.

    Dacă sătmărenii Chelu, Surducan, Găman şi Fogel şi-au împărţit ultimele poziţii, Bodo şi Pop au ajuns fără mari probleme în semifinale. Mai mult, Benjamin s-a distrat cu adversarii până în penultimul act. În semifinale Bodo l-a întâlnit pe Victor Gheorghe de la CSS Ploieşti în faţa căruia nu a reuşit însă să îşi apere titlul cucerit anul trecut.

    Adversarul sătmăreanului a început foarte bine duelul şi şi-a creat rapid un avantaj de trei tuşe, 4-1. Sportivul nostru şi-a cam subestimat contra-candidatul şi asta l-a costat accederea în finală. Ploieşteanul s-a impus cu 15-13, deşi Bodo a revenit la 9-9 şi a şi condus pe parcursul duelului, dar nu a fost suficient. Dacă rezultatul lui Benjamin nu este mulţumitor, în schimb, Edwin Pop a reuşit la doar 15 ani să cucerească medalia de bronz. A pierdut în semifinale în faţa lui Cristian Căndescu de la CSA Steaua cu 4-15, dar medalia este una preţioasă pentru micul floretist.

    Benjamin Bodo a declarat că nu se aştepta la un asalt atât de greu. “Am tratat meciul uşor şi asta m-a costat. Sper să îmi iau revanşa la juniori, acolo unde îmi doresc să fiu în primii patru“, a spus Bodo.

    De cealaltă parte, Edwin Pop, vizibil emoţionat, chiar dezamăgit, deşi a obţinut un rezultat bun, a spus la final că putea mai mult. “Am fost uşor accidentat înainte de semifinală, dar oricum adversarul a fost mai bun. Îmi doresc să am un parcurs bun pe mai departe în acest an“, a declarat Pop.

    Astăzi se desfăşoară proba pe echipe, unde CS se va baza pe Bodo, Pop, Chelu şi Surducan.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE