More


  Dosarul Bica 2 a fost trimis în instanţă de DNA

  =

  curte

  Dosarul Alinei Bica disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP a fost trimis de DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). În acest dosar mai sunt cercetaţi, printre alţii, Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş. Judecătorii nu au stabilit, deocamdată, data la care vor verifica măsurile preventive în cazul celor implicaţi în acest caz, informează Mediafax.

  În acest al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul său Alin Cocoş de dare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit la comisia din ANRP din care făcea parte şi Alina Bica pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

  Instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, fostul său consilier Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

  Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu.

  Alina Bica mai este acuzată, în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img