More


  Elena Udrea a ajuns la instanță

  =

  1

  Deputatul Elena Udrea a ajuns, miercuri, în jurul orei 8, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a participa la procesul în care DNA solicită arestarea ei preventivă în dosarul “Gala Bute”.

  La intrare, Udrea a spus că va da mai multe declarații după terminarea procesului. Întrebată de jurnaliști dacă contează faptul că este susținută de Traian Băsescu, Elena Udrea a precizat: “Contează faptul că multă lume mă susține în aceste zile și contează și faptul că mă susține fostul președinte”.

  De asemenea, ea a fost întrebată dacă se așteaptă să fie arestată. “Sunt deja arestată”, a fost răspunsul Elenei Udrea.

  Totodată, unul dintre avocații săi, Marius Striblea, a reluat, cu argumente juridice, tema susținută marți conform căreia votul dat în plenul Camerei Deputaților în cazul solicitării de arestare a deputatului Udrea nu a fost unul dat în conformitate cu legea și a precizat că nu va cere arestul la domiciliu în cazul clientei sale.

  Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat, marți seară, că vorbește zilnic la telefon cu Elena Udrea și că a fost la ea acasă, în arestul la domiciliu, încercând să o convingă că nu a ”abandonat-o”.

  ”În toată perioada asta, de când îi este foarte greu, sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea în fiecare zi, mă duc la ea în arest, acolo la ea acasă. Am fost la dna. Udrea acasă. Am nimerit când erau avocații, asta e… În primul rând, încerc să o conving că nu am abandonat-o”, a spus Băsescu la B 1tv.

  DNA solicită judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru Elena Udrea în dosarul ”Gala Bute”, procesul urmând să se desfășoare miercuri.

  Este pentru a doua oară când DNA cere magistraților arestarea Elenei Udrea.

  Udrea a mai stat în arest, în perioada 11-17 februarie, în dosarul Microsoft, în care are acum impus arestul la domiciliu.

  Cererea DNA privind încuviințarea arestării și începerii urmăririi penale în dosarul ”Gala Bute”, în care Elena Udrea este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, a fost aprobată luni de Plenul Camerei Deputaților.

  Inițial, Elena Udrea a fost acuzată în acest dosar de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

  Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită, acesta fiind și motivul pentru care se solicită arestarea preventivă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img