More


  Elena Udrea, audiată la DNA în dosarele Microsoft şi Gala Bute

  =

  udrea_urmarire_penala_09701800

  Elena Udrea a venit marţi, la ora 12.00, la DNA, după ce a fost citată de procurori, în urma avizelor de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupţie. Elena Udrea a petrecut mult timp la sediul DNA unde, potrivit urse citate de televiziunile de ştiri, a studiat dosarul Microsoft şi a fost audiată de procurori.

  Deputatul PMP Elena Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie DNA) cu cinci minute înainte de ora 12.00, stabilită cu procurorii care au citat-o să se prezinte, în dosarele Gala Bute şi Microsoft. În faţa sediului DNA a fost aşteptată de şase persoane care au huiduit-o pe Elena Udrea atunci când a ajuns la DNA şi care au avut pancarte pe care era scris “Toţi băsiştii la puşcărie”, “Bă$€$cu e aici”, “Mai am un singur dor, Bă$€ la vorbitor (pe interior) şi Nuţi la Târgşor”.

  La intrarea în sediul DNA, Udrea a spus,că a venit pentru a da declaraţii în dosarul Microsoft. Elena Udrea este acuzată, în dosarul Microsoft, de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e – Romania), spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.
  Timp de şapte ore, Elena Udrea a studiat dosarele Microsoft, iar audierile procurorilor au început abia în jurul orei 19.00.

  Cu o oră înainte de a veni la DNA, Elena Udrea s-a prezentat la Secţia 2 Poliţie, unde trebuie să meargă conform programului stabilit după ce a fost pusă sub control judiciar, în 29 ianuarie, în dosarul Microsoft.

  Deputaţii au aprobat, într-o şedinţă maraton care a început luni după-amiază şi s-a întins până după miezul nopţii, toate solicitările DNA care o vizează pe Elena Udrea – trei de încuviinţare a arestării, două de începere a urmăririi penale şi una de extindere a urmăririi penale. Deciziile Parlamentului au fost deja publicate în Monitorul Oficial, aşa că DNA are mână liberă şi Udrea poate fi orcând arestată sau reţinută.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img