More


  Eric Bicfalvi, omul anului în sportul careian

  =

  DSC_0235

  Tradiţia premierii celor mai bune rezultate sportive, cluburile de sport, sportivi și antrenori, pentru rezultatele obținute în anul trecut, precum și foști antrenori și profesori de sport, pentru activitatea desfășurată pentru dezvoltarea sportului careian, a continuat şi la acest debut de an.

  Direcţia de Cultură şi Sport Carei – director Bogdan Georgescu, a organizat aseară, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei, un eveniment de marcă. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de sportivi şi invitaţi, iar gala a fost una de înaltă clasă.

  Au mai fost acordate şi două titluri de excelență, titlurile de sportivul anului 2014 la probe olimpice și la probe neolimpice, precum și titlul de “omul anului 2014 în sport“.

  Fiecare dintre cei menţionaţi au fost recompensaţi cu diplome, medalii și plachete. Nu a lipsit de la premiere Eugen Kovacs, primarul municipiului Carei.

  După care s-a trecut la premierea propriu-zisă. S-a început cu profesori şi antrenori de sport, care au primit aprecieri pentru întreaga lor activitate. Lista a fost una stufoasă iar spaţiul nu ne-a permis să îi amintim.

  Apoi am aflat cine au primit premiile de excelenţă. Vaszi Tünde – participantă la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, la mai multe ediţii ale Campionatului Mondial şi European de Atletism, unde a obținut medalia de bronz şi arbitrul FIFA Istvan Kovacs.

  În ceea ce priveşte menţionarea cluburilor, sportivilor şi antrenorilor, lista s-a prezentat cam aşa: 1.Shaolin Kung Fu, Erdos Mozes Daniela, 2.Attila Laczko, 3.Deac Peter, 4.Mile Laszlo, 5.Istvan Hagen, 6.Alin Variu.

  Au urmat sportivii care practică ciclism, culturism, aeromodelism, tir cu arcul, echitaţie, pescuit sportiv, biliard, baschet, box, karting, fotbal, tenis de masă, atletism şi karate.

  Iar la final, a fost desemnat omul anului în sportul careian. Eric Cosmin Bicfalvi, de la Volin Luţk a primit distincţia. Născut la Carei, a jucat la Fink Fenster Petrești, până în 2006, când a debutat în Liga I la Jiul Petroșani. După doar un sezon în care are evoluții foarte bune, a fost transferat la cea mai titrată echipă de fotbal din România, Steaua, unde evoluează 5 sezoane. În sezonul 2010-2011 câștigă Cupa României împotriva echipei Dinamo, fiind împrumutat apoi la Gloria Buzău. În anul 2012 s-a transferat la Volin Luțk, unde evoluează și în prezent. În turul actualului campionat din Ucraina a devenit golgheter cu 9 goluri. A fost antrenat de câțiva antrenori importanți din România: Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi, Marius Lăcătuș. A fost component al Selecționatelor Naționale de Tineret U19 și U21 iar în prezent este component al Selecționatei Naționale de Fotbal, sub comanda lui Anghel Iordănescu. Acesta a lipsit de la eveniment, însă a făcut o înregistrare în care a mulţumit organizatorilor pentru titlul primit şi a îndemnat copiii din Carei să facă sport.

  Sportivul anului în probe neolimpice
  Este cel mai prolific sportiv al clubului de karate CS Karate Do B.F.K.S. Carei, obținând medalii de aur la competiții importante, precum: Campionatul Național FRK din Bucuresti, categoria Kata, Max Expo Budapest din Budapesta(categoria Kata) și Romania Open Karate International Tournament din Timișoara, categoria Kata. A mai câștigat 8 medalii de argint și 10 medali de bronz la concursuri de renume din țară și străinătate. Sportivul anului în probe neolimpice: Bartincki Attila (karate).

  Sportivul anului în probe olimpice
  Elevă a Şcolii gimnaziale Vasile Lucaciu din Carei, campioană națională în 2014, calificată la Campionatul European de Minicadeți la (Strasbourg – Franța), unde obține locul 27, actualmente este legitimată la clubul Statisztika Budapesta, club câștigător a 25 cupe ale campionilor europeni la fete si de 45 ori campion al Ungariei. A mai obținut locul al III-lea la turneul organizat în BUDAPESTA, locul al III-lea la turneul de tenis de masă în LINZ (Austria), locul al II-lea la o competiție organizată în ZAGREB (Croația) și locul I la un alt concurs în PRAGA (Cehia). Sportivul anului în probe olimpice: Dari Helga (tenis de masă).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img