More


  Fără medalie în prima zi a Naţionalelor de juniori

  =

  bodo

  Sala de Scrimă Floreasca din București a găzduit ieri prima întrecere din cadrul Campionatelor Naţionale de floretă juniori. Proba masculină individuală a adunat 25 de floretişti din ţară pentru această primă întrecere, de la CSA Steaua, CS Satu Mare, CSM Cluj Napoca, CSTA București și CSS Ploiești.

  De la CS Satu Mare au intrat la duel Sebastian Flucuş, Benjamin Bodo, Alpar Bartok şi Edwin Pop, supervizaţi de antrenorul Attila File.

  Pa tabloul de 32, Alpar Bartok a fost eliminat de Andrei Ciobănică de la CSTA, scor 12-15, Benjamin Bodo, Sebastian Flucuş au avut tur liber, iar Edwin Pop a trecut de Cătălin Bigan de la CSS Ploieşti cu 15-13. Pe tabloul de 16, Bodo a trecut de Vlad Gheorghe (CSS Ploieşti) cu 15-7, iar ceilalţi doi sătmăreni, Pop şi Flucuş s-au duelat în această fază, al doilea câştigând cu 15-11. Din păcate nici unul dintre sătmăreni nu a reuşit să se califice în semifinale, Bodo fiind învins cu 10-15 de Alexandru Georgescu (CSA Steaua), iar Flucuş, medaliatul cu bronz în ediţia trecută, a pierdut cu 5-15 în faţa stelistului Vlad Poruşniuc.

  În semifinale, Bogdan Dascălu, floretist crescut la centrul olimpic de la Satu Mare a fost învins de Georgescu de la Steaua cu 12-15, iar în cealaltă semifinală, Poruşniuc s-a impus clar în faţa colegului său, tot de la Steaua, cu 15-6. Dintre Georgescu şi Poruşniuc, cel mai tare a fost Poruşniuc, care s-a impus cu 15-12, adjudecându-şi titlul naţional de juniori.

  În 2014, podiumul Campionatului Național de floretă juniori, proba individuală la masculin, a arătat astfel: 1. Bogdan Dascălu atunci la CS Satu Mare, 2. Vlad Porușniuc (CSA Steaua), 3. Flucuș Sebastian (CS Satu Mare) și Alexandru Georgescu (CSA Steaua).

  Competiţia continuă astăzi cu proba masculină pe echipe.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img