More


  FIA a deschis o anchetă după accidentul lui Fernando Alonso

  =

  3

  Federația Internațională de Automobilism (FIA) a deschis o anchetă asupra accidentului suferit de pilotul spaniol Fernando Alonso (McLaren-Honda), dublu campion mondial de Formula 1, duminica trecută la Barcelona, în timpul testelor din presezon.

  Antrenamentele de pe circuitul Catalunya din apropierea Barcelonei, care vor continua în acest weekend, nu sunt organizate de FIA, însă faptul că Alonso a petrecut trei nopți în spital, sub observație medicală, după accidentul său, i-a făcut pe responsabilii Federației internaționale să acționeze.

  Conform publicației de specialitate Autosport, FIA a început deja să examineze, în colaborare cu echipa McLaren-Honda, datele telemetrice ale impactului dintre monopostul pilotului iberic și zidul de securitate, între virajele 3 și 4 ale circuitului catalan.

  Pe de altă parte, conform unor “surse de nivel înalt”, evocate de revista britanică, au fost descoperite imagini video ale accidentului, chiar dacă de o calitate mai slabă, care vor fi utilizate pentru a se înțelege mai bine ceea ce s-a petrecut pa bordul monopostului lui Alonso.

  Autosport precizează că pilotul echipei McLaren-Honda ar fi abordat prea larg virajul al 3-lea și a încercat să corecteze traiectoria mașinii sale, apoi a încetinit, înainte de a intra în zid.

  Un purtător de cuvânt al FIA a declarat că este important pentru autoritatea supremă din Formula 1, în materie de regulamente sportive și tehnice, să vadă dacă acest accident ar putea duce la îmbunătățiri în materie de securitate.

  McLaren a anunțat luni că accidentul lui Alonso ar fi fost cauzat de “rafale de vânt imprevizibile, în acea parte a circuitului” și a respins orice altă explicație. De asemenea, echipa britanică a dezmințit “categoric” mai multe zvonuri, precum cele referitoare la o eventuală problemă mecanică, electrică sau o posibilă stare de rău a pilotului.

  Fernando Alonso, care a părăsit spitalul miercuri, se află acum la Oviedo alături de familia sa, “pentru a se recupera și odihni”, a anunțat echipa lui Ron Dennis.

  Primul Mare Premiu de Formula 1 al sezonului va avea loc pe 15 martie la Melbourne (Australia).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img