More  Hagel s-a întâlnit cu Ponta la Pentagon

  134954

  Secretarul american al Apărării Chuck Hagel s-a întâlnit miercuri cu premierul român Victor Ponta la Pentagon şi au discutat despre NATO şi operaţiunile coaliţiei, potrivit unui oficial de rang în domeniul apărării, anunţă Departamentul Apărării pe site. Premierul României l-a asigurat pe secretarul american al Apărării de susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO şi a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina.

  Premierul Victor Ponta, aflat în SUA, l-a asigurat pe secretarul american al Apărării al SUA, Chuck Hagel, de susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO şi a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina. Într-o întâlnire organizată la Pentagon, a fost reafirmată preocuparea constantă pe care Guvernul României o are pentru întărirea cooperării bilaterale în domeniul apărării, ca pilon al Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, se arată într-un comunicat al Guvernului. “A fost subliniată susţinerea largă în România pentru consolidarea prezenţei cu efective a SUA şi NATO în ţara noastră. A fost apreciată contribuţia României la operaţiunile internaţionale, în mod special din Afganistan şi excelenta colaborare bilaterală în aceste operaţiuni”, se arată în comunicat.

  Sursa citată mai arată că în cadrul discuţiei au fost abordate şi evoluţiile regionale din estul Europei, care preocupă deopotrivă România şi SUA. “În acest context, primul-ministru Ponta a reiterat poziţia fermă a României referitoare la acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina şi a subliniat importanţa crucială a solidarităţii tuturor membrilor UE şi NATO în faţa provocărilor din Estul Europei”, mai comunică Guvernul.

  Hagel i-a mulţumit lui Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele româneşti în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea României faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi NATO, a declarat contraamiralul John Kirby, secretarul de presă al Pentagonului, care a prezentat un rezumat al întâlnirii.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE