More


  Învinşi doar din penalty!

  =

  oli

  Olimpia Satu Mare a pierdut ultimul amical dinaintea reluării sezonului oficial, dar s-a predat doar în urma unei lovituri de la 11 metri în repriza secundă. La Timişoara, ACS Poli a învins Olimpia cu 1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de Răzvan Trandu, din penalty, în min. 68. Victoria la limită a bănăţenilor s-a conturat după o partidă în care s-a simţit oboseala timişorenilor sosiţi cu peripeţii din cantonamentul efectuat în Antalya.

  Alte două faze mai puteau influenţa tabela de marcaj, ambele în prima repriză; şutul lui a întâlnit în traiectoria sa bara transversală în min 22 şi fundaşul central Melinte putea deschide scorul mai devreme, dacă ar fi fost mai atent în min 40.

  Olimpia nu i-a putut folosi în amicalul de la Timişoara pe Sălăgeanu, Mărkuş şi Bălău, accidentaţi.

  OLIMPIA i-a avut la start pe: Anca – Muntean, Mureşan, Heil, Iuhas – Onicaş, Villand, Rus, Bujor – Bic, Faur. Pe parcursul reprizei secunde au mai intrat: Selagea, Feier, Lukas, Schwarzkopf, Micaş şi Ioniţă.
  ACS POLI a început cu: Pap – Belu, Bocşan, Cînu, Melinte – Trandu, Ov Popescu, Nikiema, Boldea – Popovici, Pedro Henrique. În repriza a doua, timişorenii l-au mai păstrat în teren pe Bocşan, ceilalţi fiind înlocuiţi pe parcurs, astfel că i-am consemnat pe: Smaranda – Motreanu, Bocşan, Ov. Petre, Bălace – Dragomir, Keita, Lazăr, Doman – Kneeshaw, Nanu.

  Tiberiu Csik, antrenorul de la Olimpia Satu Mare, a fost mulțumit de meci, dar puțin nemulțumit de starea terenului de pe ”Dan Păltinișanu”. „Am văzut punctele noastre slabe şi încercăm să le corectăm pe viitor. Din punct de vedere tehnic, sunt jucători care m-au mulțumit şi jucători care m-au pus pe gânduri. Starea terenului şi oboseala adversarilor noştri au afectat calitatea jocului. ACS Poli a fost echipa mai obosită, dar ei se pot considera deja în Liga I, deşi mai sunt etape de jucat, dar e clar că sunt peste ceilalți. Noi ne dorim intrarea în play-off, pentru că acolo se vor juca meciurile mai spectaculoase” a mai spus Tiberiu Csik.

  Dan Alexa s-a declarat foarte mulțumit de succesul cu 1-0 în amicalul de la ora 11 cu Olimpia Satu Mare, punând mare preț pe acest triumf ”de moral” al lui ACS Poli Timișoara, dat fiind starea de oboseală a elevilor săi, acumulată după peste 15 ore pe drumuri, la întoarcerea din Antalya.

  După victoria adjudecată din penalty, foarte puțin după mijlocul părții secunde, de căpitanul Răzvan Trandu, în urma unui fault tot asupra sa, Alexa a zis: ”Un joc exact așa cum mă așteptam, fără ritm, un joc sub spectrul a ceea ce s-a întâmplat în ultimele ore: drumul foarte lung, o echipă obosită, care a suferit astăzi, dar ce mă bucură, că am câștigat și nu am suferit accidentări. Că nu am mai avut probleme musculare, pentru că acum o zi am avut parte de un drum foarte lung, însă astăzi am avut mentalitate și consistență. Mă bucur că putem să ne descurcăm și în condiții improprii, ceea ce contează pentru această echipă și în perspectiva a ce va însemna pe viitor, așa încât a fost foarte important să câștigăm!”

  ”Această victorie are pentru mine foarte mare importanță, repet, ieri am ajuns după 16 ore de drum, la 5 dimineața, însă am ținut foarte mult să câștigăm, asta a fost o victorie de mental, și mă bucur că am trecut de starea de oboseală și nu am abordat meciul cu comoditate, este câștigul nostru. Dar ca joc nu a fost…Pe Trandu l-am dat și exemplu în vestiar, în Liga 1 a fost la meciurile cu mine folosit și în spatele vârfurilor, și mijlocaș stânga, central, închizător, iar în liga a doua a avut meciuri întregi în care n-a fost titular sau nici n-a prins lotul, dar a fost foarte serios, a înțeles situația, și când a intrat, cu Mioveniul a fost decisiv, a intrat cu Reșița și a dat golul de 3-0, a fost sută la sută când a fost utilizat. Tocmai asta le-am exemplificat, că atunci când nu păcălești fotbalul, îți dă și fotbalul înapoi, și este unul din exemplele bune ale acestei echipe!” a spus Alexa care a vorbit şi despre Olimpia. ”Au în Bic un tânăr de perspectivă, însă cum și noi avem, dar care mi-a plăcut în timpul campionatului și urmărindu-l azi cu noi. Satu Mare e echipă bună!”.

  Olimpia va începe sâmbătă la Râmnicu Vâlcea sezonul oficial cu un meci extrem de dificil cu vecina de clasament, CSM antrenată de Alexandru Pelici.

  Florin Muresan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img