More


  Libia: 13 morți dintre care 5 străini în atacul contra unui câmp petrolier

  =

  2

  Opt gărzi libiene, trei filipinezi și doi ghanezi au fost uciși într-un atac comis de un grup de necunoscuți contra unui câmp petrolier din centrul Libiei, a anunțat pentru AFP un comandant al gărzilor instalațiilor petroliere.

  “Opt libieni, trei filipinezi și doi ghanezi au fost uciși în atac. Toți au fost înjunghiați, cu excepția unui libian ucis de glonț”, a declarat acest ofițer, Hakim Maazzab, șeful unei forțe de securizare a siturilor petroliere în această regiune de deșert situată la 170 km sud de Syrta (centru).

  Anterior în timpul zilei, Compania națională a petrolului (NOC) a anunțat că un grup armat a atacat câmpul al-Mabrouk operat de un joint-venture care îl gestionează și în care grupul francez Total deține acțiuni.

  Însă NOC nu a fost în măsură să precizeze dacă au existat victime, afirmând mai târziu “că a pierdut orice contact cu câmpul după evacuarea personalului”.

  Un purtător de cuvânt de la Total a declarat miercuri că grupul a fost informat cu privire la atac, adăugând că “având în vedere situația de securitate din Libia, nu mai există personal de la Total din 2013 în câmpul” petrolier. “Total nu este operatorul. Situl este operat de compania Mabruk Oil Operation, condusă de NOC”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img