More


  O fetiţă din Medieşu Aurit, selectată la Centrul Naţional de la Deva

  - Advertisement -

  gimnastica

  Multipla medaliată la Jocurile Olimpice, gimnasta Gina Gogean venea în primăvara anului trecut la Satu Mare pentru a depista viitoare campioane.

  La Carei, Tăşnad şi Satu Mare, Gina Gogean s-a aflat în mijlocul fetiţelor dornice să îi calce pe urme şi să ajungă pe podium la Mondiale şi Olimpiadă. Iar proiectul pare a fi dat deja roade, trei dintre fetițele văzute la Satu Mare fiind reținute pentru lotul ce se pregăteşte din 15 septembrie la Deva. Programul de selecţie a continuat şi în această iarnă, alte două fetiţe din judeţ, eleve la Şcoala generală George Coşbuc din Medieşu Aurit au fost chemate la Centrul Naţional de la Deva.

  E vorba de Sara Sas de 6 ani şi Andreea Pop-7 ani, acestea fiind însoţite de părinţi şi de profesoara de educaţie fizică de la Şcoala generală George Coşbuc din Medieş, Loredana Bilan.

  „M-a sunat la începutul anului doamna Gina Gogean să mă întrebe dacă mai sunt fetiţe talentate deoarece mai aveau locuri disponibile la bursa de performanţă. Am mers săptămâna trecută cu cele două fetiţe iar după trei zile de teste au păstrat-o la centru pe Sara Sas. Aceasta va începe de luni cursurile la Deva şi sperăm să ajungă o mare campioană” ne-a spus profesoara Loredana Bilan.

  Aceasta a ţinut să amintească şi faptul că la Deva sunt condiţii deosebite de pregătire: „Au patru antrenori, pedagogi,fetele sunt mereu supravegheate. Sigur că e un mare sacrificiu pe care copiii şi părinţii îl fac, dar e şi o şansă de a face carieră în gimnastică” mai spune profesoara micuţei.

  Programul de la Deva e parte a unui parteneriat pe care o firmă privată îl are cu gimnastica artistică feminină şi care se întinde pe perioada 2014-2016 și prevede finanțarea pregătirii lotului olimpic și a unui program național de selecție la nivelul copiilor. Conform acestui program copii cu vârste între 5 și 9 ani au fost triați din toată țara și din 15 septembrie 2014 au intrat în pregătire la șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

  Lotul feminin de gimnastică va beneficia prin intermediul acestui program de condiții optime de pregătire, atât pentru sportive, cât și pentru personalul tehnic și administrativ, precum și achiziția de aparatură sportivă specială.
  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img