More


  Plenul Camerei se va pronunţa luni asupra ridicării imunităţii Elenei Udrea

  - Advertisement -

  Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că plenul se va pronunţa luni asupra asupra cererii de începere a urmăririi penale în cazul Udrea, unde există deja aviz pozitiv, precum şi asupra celorlalte cereri ale Justiţiei, sub rezerva primirii raportelor de la Comisia Juridică. „Am stabilit, cu această ocazie, pentru că ne-a venit raportul pe primul dosar în cazul doamnei deputat, fost ministru al Dezvoltării, să avem un plen imediat după plenul reunit de luni, cu patru puncte: luăm act de încetarea mandatului domnului deputat PPetre Roman al doilea- raportul venit de la Comisia Juridică în primul dosar de ridicare a imunităţii şi începere a urmăririi penale, sub rezerva primirii celorlalte două rapoarte pe care le-am trimis acum la Comisia Juridică”, a spus Zgonea, după şedinţa BP.

  El a precizat că ultimele două cereri ale Justiţiei în cazul Udrea au fost trimise de conducersa Camerei Comisiei juridice. „Am dat cele două noi dosare Comisie Juridice: unul, conform Regulamentului, îl vor judeca cei din comisie şi le-am dat voie să lucreze vineri, sâmbătă şi duminică; celălalt – are stabilit în statut un termen scurt de trei zile, în situa’ia excepţioanlă în care se cere arestarea preventivă a unui deputat”, a spus Zgonea.

  Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul “Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft. În dosarul “Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img