More


  Ponta: Salut decizia înființării unor structuri multinaționale NATO de comandă și control în România

  =

  1

  Premierul Victor Ponta a salutat vineri decizia înființării unor structuri NATO de comandă și control în România, apreciind, în context, că țara noastră are astfel o garanție că nu este singură la granița de est a Alianței.

  “Salut decizia înființării unor structuri multinaționale NATO de comandă și control în România — este o concretizare a direcției stabilite în cadrul summitului din Țara Galilor! România este un aliat de încredere și avem astfel o garanție că nu suntem singuri la granița de Est a NATO. Îmi doresc în continuare ca toate țările partenere din regiune să se bucure de un climat de siguranță și să treacă cu bine peste încercările din prezent”, a postat Ponta pe contul său de Facebook.

  Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat, joi, că NATO va fi prezentă în țara noastră prin două comandamente care urmează a fi înființate în perioada următoare.

  ”Măsurile care s-au aprobat pentru România sunt foarte importante (…) vizavi de reasigurarea pe flancul estic al NATO și UE și mai ales pe flancul sud-estic. A fost o muncă foarte intensă în această perioadă, de la Summit-ul din Țara Galilor (…) Este al doilea moment important după primirea noastră în NATO în 2004. (…) Aceste măsuri privesc în special România și Bulgaria și sunt măsuri deosebite. De fapt vom avea prezență NATO în România prin cele două comandamente care s-au aprobat a fi înființate în perioada care urmează. Rămâne ca MApN în zilele următoare (…) și reprezentanții noștri de la Cartierul General NATO să implementăm măsurile de realizare a acestor capabilități militare”, a declarat Dușa, după reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre NATO, care a avut loc la Bruxelles.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img