More  Sătmăreni la startul returului

  34

  Astăzi se dă startul returului Ligii 1 la fotbal. Un retur care nu se anunţă interesant, având în vedere că multe echipe au probleme legate de insolvenţă şi de faptul că Steaua a scăpat în virtuală campioană.

  În ceea ce-i priveşte pe microbiştii sătmăreni, aceştia vor urmări cu interes returul Ligii 1, pentru că la echipele din primul eşalon evoluează fotbalişti din Satu Mare sau crescuţi aici. Dacă în tur i-am avut pe Florin Gardoş la Steaua şi Adrian Sălăgeanu la ASA, acum cei doi s-au transferat la Southampton, respectiv Olimpia Satu Mare.

  Tânărul crescut la Atletic Satu Mare, Claudiu Bumba, a rămas la ASA Tg. Mureş deşi în iarnă preţ de o lună s-a aflat în curtea celor de la Astra. Lista continuă cu doi fotbalişti din Satu Mare, acum la FC Botoşani. Este vorba despre fundaşul Răzvan Tincu şi goal-keeper-ul Vasile Curileac, care au devenit jucători de bază la formaţia botoşăneană, primul fiind chiar căpitan.

  La CFR, un alt tânăr sătmărean de viitor, Cornel Ene, ar putea profita de situaţia financiară precară şi să devină om de bază în formaţia clujeană. Un alt fundaş sătmărean, Daniel Lung şi-a reziliat în iarnă contractul cu Rapid şi a semnat o înţelegere pe un an şi jumătate cu Concordia Chiajna.

  Ar mai fi vorba despre atacantul Ciprian Brata de la Pandurii Tg. Jiu, care a revenit la echipă după o pauză în care s-a antrenat prin parcuri, sau alături de Olimpia, la Satu Mare.

  Trei dintre fotbaliştii care au trecut pe la Olimpia sau Someşul, chiar dacă nu sunt sătmăreni nu trebuie uitaţi. Atacantul Lemac se află în curtea celor de la Dinamo, Luchin face furori la Steaua, iar Oros completează linia de fund a Astrei.

  Etapa 18 programează şi primul derby, dacă mai poate fi numit aşa, între liderul la zi, Steaua şi lanterna Rapid. Cele două sunt despărţite în clasament de nu mai puţin de 32 de puncte. Şi mai e un retur!

  Iată programul etapei:
  Azi
  Viitorul – CSMS Iaşi, 18.00, Look+, Dolce, Digi
  Petrolul – FC Braşov, 20.30, Look TV, Digi
  Sâmbătă
  Gaz Metan – FC Botoşani, 18.00, Look TV, Digi
  Oţelul – Dinamo, 20.30, Look TV Digi
  Duminică
  Astra – Chiajna, 15.30, Look+, Dolce, Digi
  U Cluj – Tg. Mureş, 18.00, Look TV, Digi
  Steaua – Rapid, 20.30, Look TV, Digi
  Luni
  Ceahlăul – CFR Cluj, 18.00, Look+, Dolce, Digi
  Pandurii – CSU Craiova, 20.30, Look TV, Digi

  Daniel Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE