More

    Secretarul general al LPF: Prețul record al drepturilor TV pentru Premier League, un impact negativ pentru fotbal

    3

    Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal din România, Justin Ștefan, a afirmat, miercuri, într-o postare pe o rețea de socializare, că prețul vânzării drepturilor de televiziune pentru Premier League va avea un impact negativ pentru fotbal.

    Prima ligă engleză a anunțat marți vânzarea drepturilor TV pentru o sumă record de 5,1 miliarde lire sterline (6,9 miliarde euro) operatorilor Sky și BT, pentru perioada 2016-2019.

    Justin Ștefan consideră că suma mare va afecta echilibrul concurențial în competițiile europene prin valoarea disproporționată dintre drepturile TV în PL și drepturile TV din alte campionate, dar și echilibrul concurențial din eșaloanele inferioare din Anglia.

    Totodată suma record va determina ”explozia nejustificată a salariilor și indemnizațiilor de transfer; din dorința de a avea cei mai buni jucători, vei fi dispus să plătești mai mult”, afirmă Justin Ștefan pe pagina sa oficială de Facebook.

    De asemenea, suma record va duce la concentrarea valorilor în PL, ceea ce riscă să afecteze campionatele naționale din alte țări. Decizia va avea și un impact negativ asupra formării jucătorilor la nivel național și, pe cale de consecință, vătămarea intereselor echipei naționale de seniori a Angliei, subliniază oficialul LPF.

    Justin Ștefan se întreabă retoric în încheierea mesajului său dacă nu ar fi oportună intervenția UEFA în acest caz: ”Mă întreb dacă nu cumva, în ciuda regulilor de la nivelul Uniunii Europene privind concurența liberă, nu e necesară intervenția UEFA. Necesitatea unui produs media atractiv afectează produsul sportiv în ansamblul său”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE