More

    Unii piloți ai TransAsia au picat testele de cunoștințe în Taiwan

    2

    Unii dintre piloții TransAsia au picat testele de cunoștințe dispuse după accidentul aviatic de săptămâna trecută de la Taipei, informează marți agenția de știri națională taiwaneză, preluată de DPA.

    Administrația aviației civile a dispus săptămâna trecută companiei TransAsia să consemneze la sol anumite zboruri și să efectueze teste privind modul în care piloții se descurcă în situații de urgență.

    Zborul GE235 s-a prăbușit în râul Keelung la scurtă vreme după decolarea de pe aeroportul Songshan, cu 58 de persoane la bord. În accident au fost răniți și un șofer de taxi și pasagerul său, după ce avionul a atins un pod înainte de a cădea în apă.

    Începând de sâmbătă, toți cei 71 de piloți ai TransAsia care zboară pe aparate de zbor de tipul ATR 72 au fost supuși unor teste efectuate de Administrația aviației civile și de terțe părți pe o perioadă de patru zile.

    Autoritatea aviației civile ar urma să dea publicității rezultatele finale miercuri, precizează agenția de știri taiwaneză.

    Cei care au picat testele de cunoștințe vor fi evaluați din nou în martie, iar cei care le-au trecut vor fi trimiși pentru teste suplimentare pe simulatoare de zbor din centre de peste hotare, a precizat agenția.

    Consiliul privind siguranța aviației a anunțat vineri că avionul ATR 72 a suferit o pană la motor în aer. Piloții au încercat să repornească motoarele dar au eșuat.

    Accidentul este al doilea în care este implicat un avion al TransAsia în termen de șapte luni.

    Până marți dimineață, bilanțul accidentului a ajuns la 40 de morți, în timp ce 15 persoane aflate la bord au supraviețuit. Soarta celor trei pasageri bărbați care nu au fost încă găsiți este pentru moment necunoscută.

    Taiwanul a proclamat marți o zi de doliu pentru victimele accidentului aviatic, drapele fiind coborâte în bernă în toate instituțiile guvernamentale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE