More


  Vor trei puncte în Zăvoi

  =

  olimpia

  Vacanţa ia sfârşit şi pentru divizionarele secunde de fotbal, care din această dimineaţă revin în iarbă. La ora oficială de matineu, 11, sunt programate meciurile etapei a 17-a în cele două serii. În cea care ne interesează direct, seria B, se joacă doar patru meciuri, Olimpia urmând să joace la Râmnicu Vâlcea cu CSM.

  Cu sătmăreanul Ovidiu Mazilu la centru, Şoimii Pâncota primeşte pe teren propriu vizita Unirii Tărlungeni. ACS Poli stă, iar meciul dintre Fortuna Cîmpina şi CS Caransebeş nu se mai joacă, ca urmare a retragerii din campionat a prahovenilor. Cel mai interesant meci al etapei se va juca la Piteşti între două formaţii din zona play-off, CS Mioveni-FC Olt.

  Olimpia câştigă două puncte în clasament după retragerea prahovenilor şi teoretic va avea o misiune mai uşoară în ultima etapă la Tărlungeni în faţa unei echipe încropite peste noapte. Olimpia a ajuns aseară la Râmnicu Vâlcea iar antrenorii Csik şi Dragomir au ceva problem de lot.

  Din păcate Sălăgeanu şi Burlacu nu vor putea intra pe teren din cauza problemelor medicale, în vreme ce Mărkuş e nerefăcut după accidentarea din toamnă de la tendon.

  “Sperăm să ne descurcăm şi fără ei şi să facem un meci bun. Avem nevoie de un rezultat bun aici pentru a rămâne aproape de zona play off-ului. O victorie ne-ar da un moral foarte bun şi ar însemna un pas mare spre atingerea obiectivului”, spune antrenorul Tibi Csik.

  Şi CSM Râmnicu Vâlcea porneşte cu gânduri mari în sezonul de primăvară. Oficialii grupării din Zăvoi şi-au prezentat joi noile achiziţii şi au anunţat într-o conferinţă de presă că au depus chiar un memoriu la TAS prin care contestă promovarea celor de la CSU Craiova în liga 1 şi nu exclud chiar varianta de a ajunge din sezonul viitor în primul eşalon!

  Dacă la capitolul noi achiziţii Olimpia se laudă în această iarnă cu Sălăgeanu, Selagea şi Mărkuş, cei de la Vâlcea au obţinut semnătura unor jucători cu nume chiar la nivelul ligii 1. Dragoş Firţulescu, Fabian Himcinshi, Andrei Neagoe, Andrei Popescu şi Marius Staicu au venit la Vâlcea pentru a pune umărul la intrarea în play off-ul seriei Vest.

  Antrenorul Alex Pelici spune că retragerea Câmpinei avantajează Vâlcea: ”Ne aşteaptă un retur în care avem două obiective, unul este reconstrucţia echipei şi apariţia unor jucători tineri, al doilea este cel de a intra în play-off, îl privim cu speranţă. Ne aşteaptă un meci greu cu Satu Mare, o echipă bună, omogenă, care va veni să îşi vândă scump pielea. Nu sunt probleme medicale, sperăm să fim inspiraţi în privinţa primului unsprezece. Pentru locul 6 ne luptăm cu Satu Mare, Slatina şi Tărlungeni, nu e distanţă mare între noi, sunt multe jocuri“.

  Partida CSM Râmnicu Vâlcea- Olimpia va începe la ora 11 iar un grup de 50 de suporteri sătmăreni a făcut deplasarea pentru a-şi susţine favoriţii în primul meci oficial al anului. Sperăm să fie cu folos…Forza OLI!
  Olimpia ar putea începe în formula: Anca- Munteanu, Heil, Mureşan, Iuhas- Bic, Onicaş, Villand, Faur- Selagea, Bujor.

  Programul etapei a 17-a
  CS Metalul Reşiţa – FC Bihor
  CSM Râmnicu Vâlcea – FC Olimpia
  CS Mioveni – FC Olt Slatina
  Şoimii Pâncota – Unirea Tărlungeni
  AFC Fortuna – FC Caransebeş 0-3
  ACS Poli stă.

  Oli urcă pe 6!
  Retragerea celor de la Fortuna Câmpina aduce modificări serioase în clasamentul seriei. Câmpina pierde automat toate punctele cucerite pe teren în retur şi coboară astfel pe locul 7. În vreme ce Olimpia profită din plin şi cu două puncte în plus ajunge pe ultimul loc de play-off. Reşiţa se apropie la patru puncte de lider iar Oradea ia o gură de trei puncte de oxigen şi trece peste Pâncota în clasament. Ce meciuri a jucat Câmpina în retur:

  Tărlungeni – Câmpina 5-4
  Câmpina-FC Olt 0-0 (acum 0-3)
  Olimpia- Câmpina 1-1 ( 3-0)
  Câmpina-Bihor 2-0 (0-3)
  Reşiţa-Câmpina 1-2( 3-0)

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img