Atenţie, vine liderul!olimpia

Oli-Poli e cu siguranţă derby-ul etapei de azi din seria Vest a Ligii secunde. Ambele formaţii sunt neînvinse în acest an şi promit spectacol în partida ce se va juca la Satu Mare pe stadionul Olimpia, de la ora 15.

Antrenorul galben-albaştrilor e conştient de forţa adversarului şi vede în formaţia bănăţeană cea mai bună echipă din serie . “ACS Poli e principala candidată la promovare din serie şi suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci extrem de greu. Vom încerca să-i blocăm şi să obţinem maxim din duelul cu bănăţenii” spune Tibi Csik care va putea conta în partida de azi pe serviciile fundaşului Florin Mureşan şi a mijlocaşului Robert Villand , ambii refăcuţi după problemele medicale avute la meciul de la Oradea. Vor lipsi însă cadetul Ovidiu Bic, suspendat, şi fundaşul Marius Burlacu , accidentat.

Dan Alexa a vorbit luni într-o conferință de presă înaintea celei de-a doua deplasări din 2015 a lui ACS Poli pentru un joc oficial în B2, și tot pe fâșia de vest, la Satu Mare, meci ce va avea loc azi de la ora 15 în etapa a 20-a.

Înainte de Olimpia – ACS Poli, antrenorul principal al alb-negrilor a remarcat că ”ne așteaptă un meci greu. Sătmărenii nu au pierdut acasă în acest campionat, obținând 6 victorii și două egaluri. Joacă mult mai bine acasă, își ia majoritatea punctelor de acasă”, ceea ce e într-adevăr și cazul, galben-albaștrii dispunând în noul an de CS Metalul Reșița pe malurile Someșului cu 1-0, rezultat cu care trecea și spre finele sezonului de toamnă pe teren propriu de CS Mioveni sau Unirea Tărlungeni.

Tot cu 1-0 se încheia și recentul amical ACS Poli – Olimpia, disputat pe ”Dan Păltinișanu” cu o săptămână înaintea startului oficial al returului, rundă în care alb-negrii au stat. În tur Poli a câştigat clar cu 3-0 disputa cu Olimpia.

Alexa a mai spus că ”îl apreciez foarte mult pe antrenorul Tibi Csik, mi-a fost și coleg (n.n.: la Rocar, la începutul deceniului trecut), și apreciez echipa Olimpia, o formație cu jucători cu experiență ca Sălăgeanu, Bujor, Onicaș, Selagea, dar și cu jucători tineri, care acasă are un joc agresiv, știe ce vrea când joacă pe propriul teren”.

Olimpia n-a pierdut în 2015, remizând 2-2 la Râmnicu Vâlcea și 0-0 sâmbătă la Oradea, între care s-a intercalat victoria 1-0 cu Metalul Reşiţa.

Poli a stat prima etapă apoi a remizat, 1-1 la Oradea cu FC Bihor, iar sâmbătă a câştigat trei puncte la masa verde după retragerea prahovenilor de la Poiana Câmpina.

Formaţii probabile:
OLIMPIA- Anca Trip- Munteanu, Mureşan, Heil, Iuhas- Rus, Onicaş, Villand, Faur- Selagea, Bujor. Antrenor: Tibi Csik.
ACS POLI – Smaranda – Belu, Scutaru (cpt.), Cânu, Bălace – Trandu, Ov. Popescu – Boldea, Poparadu, Al. Popovici – Pedro Henrique. Antrenor: Dan Alexa
Programul etapei de azi: Olimpia Satu Mare – ACS Poli Timişoara, Unirea Tărlungeni – Metalul Reşiţa, FC Caransebeş – CSM Rm Vâlcea şi FC Olt – FC Bihor.

Florin Muresan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts