Claudiu Bumba, prima convocare la un meci oficialbumba

A început fotbalul la 9 ani la Atletic 94 Satu Mare cu Paul Mihai şi Dacian Nastai iar la 15 ani debuta cu FC Baia Mare în liga a 2-a la echipa antrenată atunci de un alt sătmărean, Florin Fabian.

S-a antrenat alături de Francesco Totti în perioada în care a fost legitimat la AS Roma iar acum la 21 de ani e considerat a fi cel mai în formă jucător de bandă stânga din România. Claudiu Bumba a fost remarcatul selecţionerului Anghel Iordănescu în turneul din iarnă din Antalya iar acum a fost convocat în premieră la Naţională pentru un meci oficial al tricolorilor. Claudiu Bumba ne-a acordat un interviu în care vorbeşte deschis de perioada petrecută la Satu Mare şi de fostul său coleg Gabi Cadar ce a debutat în liga a 2-a cu Olimpia sau de obiectivele pe care şi le-a stabilit în carieră…
Rep- E prima convocare la un meci oficial la Nationala…cum te simti la lot?
CLAUDIU BUMBA- Da, într-adevăr, e prima selecție la un meci oficial. Ma bucur in primul rând ca am fost convocat… si in același timp sa fiu in primii 25 de jucatori romani la ora actuala. Ma simt foarte bine, ne pregătim foarte bine pentru meciul de duminica cu Feroe.
Rep- Ai un sezon foarte bun cu ASA Târgu Mureş nu te-a afectat ratarea transferului la ASTRA?
CLAUDIU BUMBA- Transferul ratat la Astra mi-a dat mult mai multa incredere si motivatie sa muncesc si sa cresc in valoare. Nu m-a afectat deloc si cred ca asta se vede de cand a început returul.
Rep- Cum vezi acum perioada petrecută la ATLETIC 94 SATU MARE…
CLAUDIU BUMBA- Îmi amintesc cu drag de Atletic… a fost echipa unde mi-am facut junioratul. Practic acolo am învățat fotbalul si am facut primii pași spre marea perfomanta. Cu aceasta ocazie ii multumesc lui Paul Mihai.
Rep- Interesant e că începutul carierei tale se leagă de numele antrenorilor satmareni Dacian Nastai, Paul Mihai şi Florin Fabian, ultimul te-a promovat în liga a 2-a la FC Baia Mare la 15 ani… În ce relaţii ai rămas cu ei ?
CLAUDIU BUMBA- Da, fiecare dintre ei a fost un ajutor pentru mine… cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc. Tin legătura, bineînțeles.
Rep- Fostul tău coleg de generaţie la Atletic 94 a debutat sâmbătă în Liga a 2-a… ce sfaturi îi dai pentru a-ţi călca pe urme?
CLAUDIU BUMBA- Gabi este un jucător foarte bun, are calități extraordinare. Are mare talent. Ii doresc multa bafta, sa muncească si cu putin ajutor sper sa ajungă sa joace cel putin in prima ligă.
Rep- Cei de la AS ROMA te mai monitorizează?
CLAUDIU BUMBA- Cu cei de la Roma n-am mai ținut legătura. Nu stiu daca ma monitorizează in continuare.
Rep- Se vorbeste de un transfer in Rusia… stii ceva?
CLAUDIU BUMBA- Despre un transfer nici nu vreau sa ma gândesc…nu stiu nimic. Eu imi doresc sa fiu sănătos, sa joc cat mai bine la echipa de club si sa fiu chemat constant la echipa nationala.
Rep- Tu ai da 1 milion de euro pe Claudiu Bumba daca ai fi presedinte de club?
CLAUDIU BUMBA- Nu stiu… deocamdată sunt fotbalist. Nu ma pot pune in situatia de președinte.
Rep- Ce zici de meciul cu Insulele Feroe?
CLAUDIU BUMBA- Meciul cu Feroe este foarte greu… este un meci important pentru noi toti, imi doresc sa facem un joc bun, la finalul partidei sa luam cele 3 puncte si sa rămânem pe primul loc.
Rep- Obiective personale cu ASA Târgu Mureş si echipa naţională?
CLAUDIU BUMBA- Obiectivul meu personal­ este sa joc cat mai mult, cat mai bine, sa cresc de la meci la meci si sa marchez cat mai multe goluri. Cu ASA sa termin pe podium acest campionat si sa ajung sa debutez intr-un meci oficial la echipa naţională.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts