CSM, calificare en-fanfare la turneul finalvolei

Voleibalistele junioare de la CSM Satu Mare au reuşit să se califice încă de sâmbătă la turneul final, după victoria clară în faţa celor de la CSS Bega Timişoara. Elevele lui Adrian Pricop au trecut cu 3-0 la seturi, 25-15, 25-12 și 25-15 de timişorence şi au evoluat fără presiune ieri, în derby-ul turneului semifinal găzduit de sala Ecaterina Both din Satu Mare în faţa celor de la CSS Blaj.

Înainte, voleibalistele au trecut la Satu Mare de LPS Suceava, scor 3-0 (25-4, 25-10 și 25-5) şi de LPS Viitorul Pitești cu acelaşi scor, 3-0, pe seturi 25-8, 25-6, 25-8. În ultima confruntare cu Blajul fetele noastre au cedat singurul set din acest turneu, reuşind să se impună cu 3-1. Primul set, 25-15 a fost uşor adjudecat de CSM, apoi au venit două mai puţin reuşite, 22-25, al treilea câştigat în tie-break, 26-24, totul clarificându-se în setul patru, 25-19. Să ne bucurăm de performanţa junioarelor, dacă echipa de senioare pare condamnată la retrogradare. Junioarele noastre devin acum principalele favorite la câştigarea titlului naţional. Astfel, Satu Mare şi Blaj s-au calificat la turneul final care va aduna cele mai bune opt echipe din ţară, competiţia urmând să se dispute pe teren neutru. Pentru echipa pregătită de Adrian Pricop au evoluat excelent Natalia Preda – ridicător, Alexandra Molnar – trăgător universal, Alexandra Mişca şi Daniela Dobre – trăgători centrali, Daiana Adamcsik – libero, Adriana Matei, Beata Vaida şi Andreea Maxim – trăgătoare secunde.

Începe play-out-ul
Pentru echipa de senioare urmează azi şi mâine debutul în play-out-ul Diviziei A 1. Primele două confruntări din partea de jos a clasamentului vor avea loc azi de la ora 18.00, respectiv mâine de la ora 12.00. CSM întâlneşte la sala Ecaterina Both, ultima clasată, U Cluj-Napoca.
De menţionat că la gruparea sătmăreană nu va mai evolua nici o străină, acestea părăsind pe rând acest vis care a început frumos, dar care e pe cale să se încheie urât.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts