CSM Satu Mare iese din zona play off-uluiVolei14

Cu 19 puncte acumulate în 16 etape CSM Satu Mare părea sigură de locul de play off la prima prezenţă în Divizia A1. Au urmat din păcate cinci înfrângeri la rând fără set luat şi echipa antrenată de Adrian Pricop s-a trezit depăşită în clasament de UNIC Piatra Neamţ şi CSM Lugoj.

CSM Lugoj a obţinut, marţi, primul succes extern din sezonul actual al Diviziei A1 de volei feminin şi a urcat pe poziţia a opta în clasament, ultima care permite accesul faza play-off. Fetele antrenate de Valerijan Luka au obţinut o victorie categorică la Iaşi, cu Penicilina din localitate, scor 3-0 (14, 21, 17).

Voleibalistele lugojene au încheiat “turneul” din Moldova cu un rezultat de care aveau mare nevoie pentru a rămâne în cărţile play-off-ului. CSM Lugoj beneficiază de un avantaj sensibil mai bun faţă de CSM Satu Mare şi se întoarce de la Iaşi pe poziţia a 8-a, înainte de ultimul meci din sezonul regular.

Lupta pentru ultimul loc care asigură prezenţa în play-off este cea mai interesantă în momentul de faţă. CSM Lugoj, CSM Satu Mare şi chiar SCMU Craiova au şanse înaintea rundei cu numărul 22. Trupa timişeană joacă acasă cu echipa de pe locul al patrulea, CSM Târgovişte, Satu Mare merge pe terenul celor de la Volei Alba Blaj, în timp ce trupa din Bănie evoluează în fieful liderului Ştiinţa Bacău.

clasament

Trei pentru un loc de play-off
CSM Lugoj primeşte vizita unui adversar care nu mai poate pierde poziţia a patra, dar care nici nu mai poate urca în clasament. Pe de altă parte, Volei Alba Blaj nu îşi permite paşi greşiţi pentru că încă poate pierde locul al doilea, astfel că echipa din Satu Mare va avea o misiune foarte grea, în ultima etapă. SCMU Craiova rămâne şi ea în cărţi, dar scenariul pare aproape fictiv. CSM Lugoj şi CSM Satu Mare să nu obţină punct, iar gruparea din Bănie să învingă liderul Ştiinţa Bacău, în trei sau patru seturi, chiar în Moldova. Meciurile încep sâmbătă, la ora 18:00.

Setaverajul bată-l vina
CSM Satu Mare a coborât pe poziţia a 9-a chiar dacă e acum la egalitate de puncte cu CSM Lugoj, 19. Din păcate bănăţencele ne depăşesc doar la setaveraj…Cât de mult ar fi contat acum acel punct pierdut cu scandal la Piatra Neamţ sau dacă nu cedam fără drept de apel, 0-3 la Lugoj sau la Iaşi !

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts