More


  Darius Vâlcov a părăsit sediul DNA

  - Advertisement -

  1

  Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a părăsit luni dimineață sediul DNA, el fiind citat în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

  Darius Vâlcov a stat în sediul DNA aproximativ o jumătate de oră, el spunând la ieșire că a venit să dea o declarație în dosar.

  Potrivit procurorilor anticorupție, în anul 2009, Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.

  Ca urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, Darius Vâlcov a primit în perioada 2010-2013 aproximativ două milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar și 2.480.000 lei, prin intermediul unor firme.

  Pe 19 martie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Darius Vâlcov.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img