Favoriţi la OradeaFC-Bihor-Olimpia-Satu-Mare_03

După egalul de la Vâlcea şi victoria de acasă cu Metalul Reşiţa, fotbaliştii de la Olimpia vor evolua azi la Oradea împotriva unei echipe ce trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar. Cu începere de la ora 11, la Stadionul Iuliu Bodola, FC Bihor va primi replica echipei Olimpia Satu Mare.

Meciul va conta pentru etapa a XIX-a a Seriei a II-a din Liga a II-a şi dacă e să privim clasamentul, Olimpia , locul şase, porneşte favorită în faţa orădenilor ce ocupă doar poziţia a 9-a. Antrenorul Tibi Csik e conştient că jocul de la Oradea va fi unul extrem de dificil chiar dacă adversarii trec printr-o perioadă extrem de grea. “Au pierdut greu la Reşiţa şi au terminat la egalitate cu liderul aşa că trebuie să tratăm foarte serios meciul de sâmbătă. Sper ca băieţii să continue seria meciurilor bune şi dacă vom juca aşa cum am făcut-o la Vâlcea sau acasă cu Reşiţa sunt convins că nu vom pierde” spune antrenorul Olimpiei Tibi Csik. Acesta nu-i va putea folosi în meciul de azi pe accidentaţii Bălău, Mureşan şi Burlacu. Confruntarea dintre FC Bihor şi Olimpia Satu Mare programată sâmbătă pe Stadionul Iuliu Bodola va fi interesantă şi prin prisma faptului că publicul orădean va putea vedea la lucru fotbalişti cu care au fost familiarizaţi în trecut. În lotul pregătit de Tiberiu Csik sunt opt jucători cu apariţii la echipe bihorene: Iulian Anca-Trip (CF Liberty), Dumitru Muntean (Luceafărul), Cosmin Iuhas (FC Bihor), Adrian Micaş (Luceafărul), Ovidiu Bic (Liberty, FC Bihor), Istvan Svarczkopf (Luceafărul), Ciprian Selagea (FC Bihor) şi Adrian Mărkuş (Liberty, FC Bihor).

Dintre aceştia doar portarul Iulian Anca-Trip este născut în Oradea, restul fiind originari din judeţele Satu Mare, Alba şi Caraş-Severin. Cel mai prolific marcator dintre cei menţionaţi a fost Adrian Mărkuş, care a înscris 25 de goluri în sezoanele în care a evoluat la Oradea.

Atacantul nu a jucat încă niciun meci oficial pentru Olimpia, el reluând antrenamentele abia de marţi după problemele avute la tendon. „Olimpia este un adversar incomod, care are un start de mini retur bun. Tot timpul aceste meciuri au un farmec mai aparte având în vedere tradiţia duelurilor dintre Oradea şi Satu Mare, plus că acolo activează acum jucători trecuţi prin fotbalul bihorean. Au făcut achiziţii importante cum sunt Selagea, Mărkuş sau Sălăgeanu, care se adaugă unui grup care joacă de mult împreună. Aşteptăm cu încredere jocul şi aştept o mobilizare exemplară a jucătorilor la fel ca în meciurile trecute. După o înfrângere şi un egal ne dorim din tot sufletul să urmeze o victorie”, a declarat antrenorul Călin Cheregi. În jocul cu sătmărenii nu va putea evolua Florin Pop, care este suspendat, în timp ce Adam Achim se antrenează normal şi ar putea să facă parte din lot. În ceea ce priveşte situaţia financiară de la FC Bihor, lucrurile au rămas neschimbate. Clubul aşteaptă în continuare să-i fie virată o parte a bugetului aprobat de Consiliul Judeţean pentru a plăti din restanţele salariale către jucători, antrenori şi angajaţi. Partida Bihor – Olimpia este programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe Stadionul Iuliu Bodola. În tur, formaţia noastră a câştigat cu 2-1.

Etapa a XIX-a a campionatului Seriei a II-a a Ligii a II-a (sâmbătă, ora 11):
FC Bihor Oradea – FC Olimpia Satu Mare
CS Metalul Reşiţa – FC Olt Slatina
CSM Râmnicu Vâlcea – Unirea Tărlungeni
CS Mioveni – FC Caransebeş
ACS Poli Timişoara – AFC Fortuna 3-0 (la masa verde)
Şoimii Pâncota stă.

Florin Muresan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts