More


  Fostul şef al DIICOT, Alina Bica, plasată în arest la domiciliu

  =

  Instanţa supremă a decis, vineri, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, în cazul fostului şef al DIICOT, Alina Bica, în dosarul în care este judecată pentru că a acordat despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro, soluţia nefiind definitivă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis ca Alina Bica să fie judecată, în dosarul despăgubirile presupus ilegale acordate omului de afaceri Gheorghe Stelian, în arest la domiciliu. Măsură nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA.

  Chiar dacă măsură va rămâne definitivă, Alina Bica nu va putea fi eliberate din închisoare, întrucât pe numele ei este emis un alt mandat de arestare, în dosarul în care este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

  În dosarul în care s-a dispus, vineri, arestarea sa la domiciliu, Bica a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img