More


  Grecii, chilienii și australienii sunt cei care se protejează cel mai des de soare

  - Advertisement -

  4

  Locuitorii din Grecia, Chile și Australia sunt cei care se protejează cel mai des de efectele dăunătoare ale razelor de soare asupra pielii, relevă un sondaj realizat în 23 de țări, publicat marți, la Paris, informează EFE.

  Astfel, 34 % dintre greci, 33 % dintre chilieni și 32 % dintre australieni au declarat că iau măsuri pentru a se apăra de soare în toate anotimpurile, arată studiul elaborat la solicitarea Laboratoarelor Dermatologice ‘La Roche-Posay’. La polul opus, se situează belgienii, danezii și rușii, dintre care numai 6 % procedează în acest fel.

  Pe de altă parte, germanii (24 %), austriecii (23 %) și italienii (20%) sunt cei care merg la doctor cel puțin o dată pe an pentru a li se examina alunițele de pe piele, obicei pe care îl au doar 1 % dintre finlandezi.

  Alții preferă să-și analizeze singuri petele de pe piele, capitol la care se remarcă grecii (52 %), australienii (48 %) și austriecii (45 %).

  Melanomul este forma cea mai severă a cancerului de piele, dar, dacă este diagnosticat într-o fază inițială și este tratat corespunzător, se poate vindeca în aproape 90 % din cazuri, a reamintit președintele Societății Internaționale de Dermoscopie, Giuseppe Argenziano, menționează EFE.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img