Mai tari ca Metaluloli

Olimpia a mai făcut un pas important spre calificarea în play off –ul ligii a 2-a după victoria , 1-0 cu formaţia de pe poziţia a 2 a a seriei vest, Metalul Reşiţa. Unicul gol a venit abia pe final când mijlocaşul adus de la Rapid, Ciprian Selagea a înscris la prima atingere de balon în minutul 79.

Partida jucată pe o vreme excelentă de fotbal a adunat peste 1000 de spectatori în tribunele „bătrânului” stadion Olimpia.
Elevii lui Csik şi-au dominat clar adversarii şi doar lipsa de inspiraţie în faţa porţii a lui Bujor, Villand sau Rus a făcut ca la pauză scorul să fie egal, 0-0.
La reluare Tibi Csik face prima mutare inspirată. Îl introduce pe „veteranul”Adrian Sălăgeanu în locul „puştiului „ Ovidiu Bic. Iar Sălă putea deschide scorul la prima atingere a mingii încă în minutul 47. Doar că şutul său din lovitura liberă de la 20 m a fost uşor deviată la o palmă de vinclu de zidul bănăţenilor. A urmat o altă mutare în atac. Feier intră în locul lui Bujor în speranţa că centrările lui Sălăgeanu vor găsi un atacant mai inspirat în faţa porţii lui Zimmermann…Doar că până la urmă lovitura de graţie va fi dată de Csik în minutul 79. Principalul Olimpiei îl scoate pe Faur şi-l introduce pe ex rapidistul Selagea. Iar acesta va deschide scorul peste 60 de secunde, la prima atingere a balonului după o pasă venită de la Romario. Romario Rus! Găsit liber în careu Selagea a înscris din partea stângă de la 10 m peste portarul reşiţean ieşit în disperare la blocaj.
Reşiţenii fără a avea vreo ocazie clară de gol şi fără şut pe poarta lui Anca până în minutul 80 ies la atac şi pe final îl trimit în careul Olimpiei şi pe portarul căpitan Zimmerman.Fără prea mult succes căci Mureşan &co se apără atent pe final şi închid toate culoarele spre poarta lui Anca. Iar oaspeţilor nu le rămâne decât iluzia egalării cu un gol…turcesc la ultima fază. Se termină 1-0 şi Olimpia încheie meciul în aplauzele fanilor care încep să viseze acum la un nou succes în faţa unei alte echipe din Banat, liderul ACS Poli!
Etapa următoare Olimpia va juca sâmbătă la Oradea în faţa incomodei echipe FC Bihor.
OLIMPIA- Anca-Trip – D. Muntean, R. Rus, Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaş, Villand – R. Rus, Faur (79 Selagea), Bic (46 Sălăgeanu)– Bujor (62 Feier). Antrenor Tibi Csik.
METALUL- Zimmermann- Creţu, Tătaru, Dandea, Aniţoiu- Bărbulescu, A.Ionescu ( min 70 Cl. Ionescu), O.Vasile, Szabo- Vlaicu (83 Szijj), Buhăescu (75 Feher). Antrenor Daniel Opriţa.

Au spart două mingi!
Reşiţenii n-au prea impresionat prin joc la Satu Mare. Ba mai mult am putea chiar spune că n-au arătat deloc ca o echipă venită de pe locul doi în serie cu şanse chiar la promovare… Singurul capitol la care bănăţenii le-au făcut pagube gazdelor a fost la capitolul mingi…Cu execuţii ciudate elevii lui Opriţa au reşit să spargă două baloane în 90 de minute spre disperarea directorului sportiv al Olimpiei care va trebui să acopere paguba!

Mureşan cu arcada  spartă !
Fundaşul Olimpiei Florin Mureşan a ieşit cam şifonat după duelul cu Tătaru din minutul 88. Cei doi s-au dat cap în cap la o centrare în careul gazdelor. Mureşan a primit îngrijiri medicale mai bine de 3 minute şi s-a ales cu cinci copcii la arcadă şi un bandaj serios în jurul capului. Accidentarea nu l-a speriat însă prea tare, Muri reuşind să degajeze cu capul la ultima fază a meciului o centrare a lui Ionescu.

Untitled-1Onicaş lipseşte la Oradea
Unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, ex stelistul Mihai Onicaş a văzut cartonaşul galben pe final şi va fi suspendat meciul următor. Onicaş pare a-şi fi regăsit pofta de fotbal şi a avut o evoluţie solidă şi-n meciul de sâmbătă cu Reşiţa după ce şi la egalul de la Râmnicu Vâlcea a impresionat.
„Avem 20 de titulari în lot. Vom găsi înlocuitor pentru Onicaş” a anunţat la conferinţa de presă antrenorul Tibi Csik.

Rapidul Selagea
Autorul golului, fostul rapidist Ciprian Selagea a fost numai un zâmbet la conferinţa de presă. Acesta a intrat a marcat şi speră ca de acum să se impună şi ca titular la Olimpia. „Sunt bucuros și fericit că am câștigat în primul rând. Nu e doar meritul meu ci a întregului colectiv, vorbesc aici și de staff-ul tehnic. De când am venit la echipă am spus că formăm un grup unit. Mă bucur că am câștigat și că încă din primul meci  am ieșit victorioși în fața propriilor suporteri. Sper să o ținem tot așa, iar pe viitor să acumulăm cât mai multe puncte și să ne situăm pe un loc cât mai sus în clasament. A fost un meci disputat în care noi l-am dominat de la un capăt la celălalt. Am intrat de pe bancă foarte hotărât şi dornic să-mi ajut echipa. ”

Sălăgeanu, fericit
După victoria Olimpiei, Adi Sălăgeanu, care revine în tricoul Olimpiei după mai bine de 10 ani a postat pe un site de socializare un mesaj frumos:  “Sunt fericit pentru un început cu dreptul intr-o noua etapa din viata mea!!! Nu consider un pas înapoi cum spune multa lume,am ales cu inima si sper sa avem un parcurs cat mai bun si mai departe…am un colectiv minunat,băieți cu caracter si o conducere tehnica deosebita !!! Mândru de toti! Hai Oliiiiiiii!!!“

Csik, un antrenor inspirat la schimbări

picture-483-1Tibi Csik şi-a felicitat jucătorii pentru efort şi pentru jocul bun şi a mulţumit suporterilor pentru sprijin. Antrenorul Olimpiei n-a uitat de Ziua de 8 Martie şi le-a transmis un sincer La mulţi ani doamnelor şi domnişoarelor iubitoare de fotbal…Glumind niţel am zice că doamna Olimpia şi a făcut un cadou frumos de …Ziua Femeii.
„Sper ca și de acum încolo să câștigăm fiecare meci. Îi felicit pe băieți. Mulțumesc spectatorilor pentru susținerea până la capăt și sper să o ținem pe același drum. Așteptăm următoarele meciuri și să confirmăm bunele rezultate. Nu este nici un meci ușor. Astăzi am fost mai buni ca ei și nu meritam să pierdem. Locul din clasament nu reflectă întotdeauna adevărul. Sper ca de la etapă la etapă să acumulăm punctele și să ne situăm cât mai sus în clasament”.

Opriţa a văzut alt meci…

opritaAntrenorul oaspeţiloor, Daniel Opriţa s-a arătat dezamăgit de rezultat. Chiar dacă echipa lui n-a avut niciun şut pe poartă iar singura ocazie mai clară a venit la ultima fază acesta a declarat la conferinţa de presă că un rezultat de egalitate era mai echitabil !?!?
„Eu zic că un rezultat de egalitate era echitabil după cum s-a desfășurat jocul. Oricum, felicit echipa gazdă pentru victorie, norocul a fost de partea lor astăzi. Oricine putea să câștige, dar un rezultat de egalitate era echitabil. Probabil dacă marcam noi primii, am fi câștigat noi. A fost un joc în care cine a făcut prima greșeală a pierdut. Am făcut-o noi din păcate, ne-au taxat, au introdus un jucător de calitate, s-a văzut experiența și valoarea, a jucat și în Liga 1, iar când a intrat Sălăgeanu după părărerea mea, a făcut diferența. Și a mai făcut și diferența și juniorii, asta este, cine are juniori mai buni câștigă la un meci echilibrat pe un teren destul de greu. Satu Mare e o echipă dificilă, nu știu câte echipe pot să mai câștige aici, chiar și Timișoara”

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts