Micula aruncă în aer reTurulmicula

A devenit deja o tradiţie ca Turul Micula cu Milu Petric pe bancă să fie una dintre candidatele la titlu în fotbalul judeţean. Revenit după o pauză de o jumătate de sezon în Liga a IV-a Elite, experimentatul tehnician sătmărean şi-a adunat oastea la Micula şi promite un retur plin de surprize pentru echipa prezidată de Csaba Doboş.

Pentru a readuce echipa din Micula în top, Milu Petric a apelat la vechii prieteni şi colaboratori care la prima strigare au venit să-i dea o mână de ajutor. Iar surprizele nu sunt puţine, nume grele din fotbalul sătmărean acceptând să evolueze din această primăvară la fosta echipă de ligă a III-a.

Atacantul Sorin Pătcaş, fostul mijlocaş al Olimpiei Marius “Macho“ Pop, Bogdan Batfalschi, trecut şi el pe la Olimpia, Cristian Carosan (Szukala) de la Decebal sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de formaţia ce ocupă momentan locul 10 în elită. Se pare că până la prima etapă din retur la echipă ar putea ajunge atacantul Ionuţ Dănilă şi mijlocaşul Daniel Ignat, care ar face din Micula o formaţie de top. La aceste noutăţi se adaugă şi continuarea colaborării cu unul dintre cei mai experimentaţi fundaşi din fotbalul sătmărean, Iuliu Sandor, care alături de un alt jucător exponenţial al Turului vor ocupa funcţia de antrenori secunzi.

“Cel mai mare transfer din această perioadă este revenirea antrenorului Milu Petric la echipă, cea mai mare realizare a conducerii echipei de fotbal. Jucătorii au venit şi datorită antrenorului, iar cu acest lot sper să revenim acolo unde am fost anii trecuţi. Finanţarea este asigurată de Consiliul Local, dar va fi un an greu nu numai pentru club cât şi pentru comună, dar am început un proiect foarte mare, din fonduri europene de 2,5 milioane de euro, care trebuie finalizat până în luna septembrie, aportul de bani care ne revine este de 10%. În prima jumătate a anului echipa va fi finanţată la limită, dar începând din sezonul viitor vom pune un accent mai mare pe revenirea în top“, a spus preşedintele Csaba Doboş.

Secundul Robert Mike a vorbit mai în detaliu despre ce înseamnă acest proiect european. “În câteva luni de zile va fi instalată o tribună nouă de aproximativ 150 de locuri, o să avem un tractoraş de tuns iarba şi un sistem de irigare. Sperăm ca toate acestea să fie achiziţionate şi realizate cât mai curând“, a spus Mike.

Sufletul echipei, fundaşul Iuliu Sandor, care joacă de 14 ani la Turul Micula a vorbit şi el despre acest retur şi despre un nou început al echipei. “Sperăm ca returul să fie unul mai bun. Aşteptările au fost mari, dar lotul destul de subţire, rezultatele au cam întârziat să apară. Acum au venit jucători buni, şase-şapte şi să sperăm că vom face mult mai multe în retur. De obicei când vine nea’ Milu e un plus şi pentru echipă, aşteptăm acum să înceapă returul şi să încheiem campionatul între primele şase echipe“, a completat “Piţi“ Sandor.

Iar la final, Milu Petric ne-a povestit cum a luat decizia de a reveni la Micula şi ce obiective şi-a trasat de acum încolo. “M-am întors la această echipă cu sufletul pentru că respect această comună şi oamenii de aici, conducerea şi consilierii. Am venit cu gânduri mari, să schimb totul. Mă durea sufletul când auzeam rezultatele, iar Micula pierdea mai mereu. Am încredere mare şi în băieţi, m-am orientat să fac nişte transferuri, aştept săptămâna viitoare să mi se confirme venirile lui Dănilă şi Ignat. Atunci lotul va fi complet. Anunţ adversarii că le va fi foarte greu să câştige la Micula de acum încolo, dar nici afară nu ne vom duce în excursie. Sper să urcăm în clasament cât mai sus. Referitor la noii veniţi, sunt băieţi cu care am mai lucrat, au acceptat din prima propunerea de a juca pentru Turul Micula“, a spus Milu Petric. Nu în ultimul rând doreşte să mulţumească celui mai înfocat fan al său, fiica Anamaria Petric, care, deşi este plecată din ţară se interesează mereu de echipa unde tatăl său antrenează.

În continuare vă prezentăm lotul echipei cu care Milu Petric va ataca returul: Vlăduţ Duca – portar, jucători de câmp Iuliu Sandor, Bogdan Batfalschi, Cristian Carosan, Robert Mike, Sorin Pătcaş, Robert Nemethi, Dănuţ Bura, Florin Deac, Marius Ciul, Reimond Varga, Alin Caba, Marius Pop, Marian Pop, Zsolt Varga – preşedinte Csaba Doboş, antrenor Milu Petric, secunzi Iuliu Sandor şi Robi Mike, delegat Nicolae Varga. La echipă ar mai putea ajunge, aşa cum am mai scris Ignat şi Dănilă, respectiv un portar cu experienţă.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts