Ne-am prelungit agonia!baschet

Echipa de baschet de la CSM Satu Mare intră în hora retrogradării după înfrângerea de duminică cu Rapidul din Bucureşti. Practic o victorie cu giuleştencele, miercuri la Satu Mare ar conta doar pentru statistică, dar FR de Baschet a decis ca meciul decisiv, fără miză să nu se mai joace deoarece ambele echipe vor merge la duelurile pentru locurile 11-14.

Aşadar, cu 1-1 la general, CSM-ul intră în turul doi din play-out şi va evolua, din câte se pare, tot cu Rapidul. Adică întâlneşte cea mai accesibilă echipă din acest sezon, formaţie care însă a produs surpriza duminică. Şi asta nu o spunem noi ci regulamentul, care se prezintă cam aşa: “Cele 3 echipe invingatoare din faza I–a se vor departaja in ordinea 1 – 3 (V1, V2, V3) in baza coeficientului victorii raportat la numarul de jocuri disputate in faza I, Play Out. In caz de egalitate de coficient, departajarea se va face prin cosaverajul calculat prin scadere; Primele 2 echipe vor juca pentru locurile 9–10 in sistemul cel mai bun din 3 jocuri, ordinea jocurilor fiind cea mentionata la pct. a) de mai sus; Cele 3 echipe invinse in faza I (care vor pastra locul de la sfarsitul sezonului regulat sau vor ocupa locul echipei invinse in faza I) impreuna cu a treia echipa dintre cele invingatoare (V3), vor juca pentru locurile 11 – 14, astfel: Echipa V3 vs. loc 14 si loc 12 vs. loc 13. Jocurile se vor disputa la datele si in sistemul mentionat la pct. a) de mai sus“.
Aşadar, miercuri baschetbalistele nu mai întâlnesc din nou Rapidul în meciul trei al primei faze ci urmează să se dueleze cu giuleştencele la turneul pentru evitarea retrogradării care va avea loc cel mai probabil la Arena de Baschet din Bucureşti.
Însă, poate ne vom trezi în ceasul al 13-lea şi vom realiza că secţia de baschet a ajuns de râsul Ligii Naţionale. Dacă ne aducem bine aminte, anul trecut, la vecinii de la Minaur, după ratarea obiectivului a fost schimbată toată conducerea clubului de la preşedinte până la “pantofar“. Iar acum Minaurul se bate la titlu cu o conducere profesionistă în fapte nu doar în vorbe.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts