Olimpia începe play-off-ul la Timişoaraolipoli

Astăzi se va termina prima parte a ediţiei 2014-2015 a Ligii 2, adică sezonul regulat, urmând ca din 4 aprilie să înceapă cele două runde din faza secundă: play-off-ul şi play-out-ul. După cum bine ştiţi, primele şase echipe din fiecare serie se vor califica în play-off, în timp ce play-out-ul va cuprinde câte patru cluburi pe serie. Nu vor mai figura în competiţie cele trei echipe dispărute în iarnă, Unirea Slobozia şi Săgeata din seria I, respectiv Fortuna din seria a II-a.

În cursul după-amiezei de joi, Departamentul Competiţii al FRF a publicat, pe siteul oficial al forului, programul după care se vor face împerecherile pentru play-off şi play-out. Bazat pe tabelele Berger de 6 şi de 4, programul conţine câteva mici abateri de la formatul standard al celor două scheme.

Departamentul Competiţii a decis să inverseze etapa a doua cu etapa a cincea din varianta standard a tabelei Berger de 6, pentru a asigura o bună alternare a deplasărilor cu meciurile acasă.

Indiferent de rezultatul meciului de astăzi de la Tărlungeni, OLIMPIA SATU MARE va juca în prima etapă a play off-ului cu liderul, ACS Poli Timişoara. Şi va încheia campionatul la Satu Mare cu un meci tot cu ACS Poli. Partidă în care bănăţenii ar putea serba promovarea în Liga 1.

Rămâne de văzut dacă FC Olt va avea puterea să învingă liderul şi să treacă pe locul doi sau dacă CS Mioveni va lua puncte de la Pâncota, caz în care ar putea urca un loc …

În play-out lucrurile se simplifică. Vor rămâne doar patru echipe, FC Bihor, CSM Rm Vâlcea, FC Caransebeş şi Şoimii Pâncota…Şi în cazul în care pe 5 mai bihorenii intră-n faliment atunci din serie chiar nu mai pică nimeni!

Iată şi programul complet al celei de-a doua părţi a sezonului:
4 aprilie – etapa 1 play-off / etapa 1 play-out
11 aprilie – etapa 2 play-off / etapa 2 play-out
18 aprilie – etapa 3 play-off / etapa 3 play-out
25 aprilie – etapa 4 play-off / etapa 4 play-out
2 mai – etapa 5 play-off / etapa 5 play-out
9 mai – etapa 6 play-off / etapa 6 play-out
16 mai – etapa 7 play-off / meciul tur al barajului pentru evitarea retrogradării
23 mai – etapa 8 play-off / meciul retur al barajului pentru evitarea retrogradării
30 mai – etapa 9 play-off
6 iunie – etapa 10 play-off

Florin Muresan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts