Oşenii au cucerit America… la fotbal1

O comunitate numeroasă de români, în special sătmăreni şi negreşteni joacă de ceva vreme fotbal tocmai în America, mai exact la Chicago, Illinois. FC Oaşu’ se numeşte echipa care îi are în lot pe fostul jucător al Olimpiei Gheorghe Ciocan (Viespele), dar şi pe Ionuţ Lohan, Sabin Gozman sau Mihăiţă Pop care au evoluat la Oaşul Negreşti.


Aceştia activează într-o ligă de amatori, un fel de liga a IV-a, iar în 2014 au reuşit să câştige campionatul de fotbal. De altfel, Ghiţă Ciocan are şi o grupă de juniori de care se ocupă, care are în lot nu doar români cu şi americani.

Mihai Pop, cel care a contribuit şi la promovarea Olimpiei, ultima dată la Talna Oraşu Nou este ultimul “transfer“ al oşenilor din Chicago. Acesta a început pregătirile cu noua sa echipă, urmând să evolueze, într-o competiţie inedită. Campionatul din America se joacă mai mult pe terenuri sintetice, dar de dimensiuni normale, iar dacă timpul este nefavorabil se acoperă cu un balon imens.

O poveste demnă de visul american, care cu siguranţă va avea episoade mai multe în cotidianul nostru.

2

Gheorghe Ciocan a evoluat la Olimpia şi a contribuit la promovarea echipei în Liga 1 în 1998 . A fost atunci coleg de generaţie cu Martin Tudor, Remus Cioloboc, Paul Mihai, Zsolt Csik, Roşoagă, Radu Sergiu, Lulu Dragomir, Claudiu Cornaci, Ciprian Mozacu, Sorin Iodi,Ciprian Prodan. Echipa era antrenată de Gabi Both şi Mircea Bolba.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts