Pleacă străinele, ne întoarcem în Liga a II-a?volei

Din păcate, prezenţa echipei de volei de la CSM Satu Mare în prima ligă se dovedeşte a fi doar una meteorică. Deşi antrenorul Adrian Pricop şi jucătoarele au demonstrat că, sportiv, pot face faţă cu brio elitei voleiului feminin românesc, probleme de ordin managerial ar putea condamna la retrogradare frumoasa echipă sătmăreană.

Antrenorul Adrian Pricop ne-a confirmat după meciul de luni seara cu CSM Bucureşti că din motive financiare se vede nevoit să renunţe la cele mai valoroase jucătoare din lot, adică la stranierele Mathews, McCurdy, Dyetkova şi Zburova. Iar în aceste condiţii e greu de crezut că echipa mai poate câştiga vreun meci în play-out. Unde CSM-ul are mari şanse să ajungă. Singura speranţă de a ajunge în play-off, pe locul opt se leagă de un posibil rezultat de 3-2 între CSM Lugojşi Unic Pt. Neamţ.

Explicaţia antrenorului este aceea că din 200.000 de lei rămaşi din bugetul pe 2015, 150.000 lei s-ar cheltui cu stranierele. În ceea ce le priveşte pe jucătoare, americancele Mathews şi McCurdy au înţeles luarea acestei decizii, ucraineanca Dyetkova are demisia semnată la club încă din pauza competiţională, mai greu va fi cu slovaca Zburova, care nu vrea să renunţe la contract.

Se vorbeşte chiar de un viitor sezon în al doilea eşalon, indiferent de locul pe care echipa îl va ocupa la finalul campionatului.

“Împreună cu membrii conducerii clubului am decis să renunţăm la străine. Bugetul nu ne permite să mergem mai departe cu acestea. Putem spune chiar că dacă nu le desfacem contractele ne putem chiar desfiinţa. Cel mai probabil vom rămâne cu româncele şi sătmărencele cu care am lucrat peste cinci ani. Aşa că am decis să alegem continuitatea. Este o măsură in extremis, având în vedere că promisiuni pentru un buget de primă ligă nu pot fi puse în discuţie indiferent dacă vom fi în play-off sau play-out“, a declarat antrenorul Adrian Pricop.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts