Poftiţi la stadion!oli

Aşteptarea suporterilor Olimpiei a luat sfârşit. După o perioadă de pregătire în care din lipsă de condiţii au jucat numai departe de casă, în Ungaria, la Salonta , Arad sau Cluj Napoca şi după o primă etapă la Râmnicu Vâlcea, echipa fanion a judeţului joacă în sfârşit pe propriul teren.

Olimpia întâlneşte azi de la ora 11 pe Municipalul din Satu Mare pe Metalul Reşiţa iar oficialii grupării sătmărene speră că revederea cu propriii fani să însemne şi un prim succes în acest an. “Îi aşteptăm pe suporteri în număr mare la stadion. Alături de ei nu avem cum să pierdem “ spunea luni, la emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, căpitanul Cosmin Iuhas. Acesta s-a arătat extrem de încrezător în posibilităţile echipei mai ales după evoluţia de la Râmnicu Vâlcea. “ Am arătat ca o adevărată echipă la Vâlcea şi cu puţină atenţie puteam lua chiar toate punctele . Dacă va putea juca şi Sălăgeanu vom câştiga şi mai mult la capitolul experienţă şi vom avea un mare plus pe banda stângă”, a mai spus căpitanul Iuhas. Sălăgeanu şi Bălău au revenit în lot, atacantul Adrian Mărkuş fiind singurul absent pentru meciul de azi. Doamnele şi domnişoarele au intrare liberă iar pentru domni biletul e 5 lei.

“Puştiul” Szijj, titular la Reşiţa

Forțat de împrejurări, pe de o parte, și încurajat de ceea ce a văzut în meciurile amicale, pe de altă parte, antrenorul Daniel Oprița i-a dat credit juniorului de nici 17 ani Bogdan Szijj. Integralist în meciul câștigat de Metalul Reșița cu 1-0 în fața celor de la FC Bihor, fiul fostului atacant Ioșka Szijj a lăsat o bună impresie în primul meci oficial susținut de rossoneri în 2015. Tocmai de aceea, principalul Metalului a optat pentru același Bogdan Szijj și pentru meciul de azi de la Satu Mare. „La ora asta încă nu știu dacă vor putea juca Anițoiu și Bălan, deși despre acesta mi s-a spus că e rezolvat 99 la sută, dar mai rămâne acel 1 la sută, așa că i-am convocat pe aceiași doi juniori de la meciul cu Oradea (Bogdan Szijj și Cristian Vlaicu – n.r.)“a declarat joi Daniel Oprița. „Szijj era deja în lot și va fi de acum înainte cu echipa mare, îl consider un jucător de perspectivă. A arătat destul de bine la primul său meci, la 16 ani. Sunt convins că, în timp, o să prindă încredere și o să aibă evoluții și mai bune. Iar dacă o să fie serios, o să ajungă un mare fotbalist“.

Daniel Oprița are mici probleme în alcătuirea formulei de start. Dacă transferul lui Alexandru Dandea a fost finalizat în această săptămână, încă nu e clară situația unui alt nou-venit, Bălan. Florin Anițoiu, titular cu FC Bihor, este răcit și se recuperează la Timișoara, urmând să fie luat „din mers“ în drumul rossonerilor spre Satu Mare. Oprița avertizează asupra întâlnirii de sâmbătă, cu „Oli“: „Va fi o deplasare dificilă, Olimpia are jucători cu experiență, cu tehnică bună și cu agresivitate în joc și joacă pe terenul propriu. Noi suntem pe 2 și toate echipele se mobilizează altfel cu fruntașele seriei. Noi am avut probleme și în tur cu ei, am câștigat doar cu 1-0 în Valea Domanului. Dar mergem la Satu Mare cu gândul la victorie și sper să ne întoarcem cu trei puncte de acolo“ a mai spus Opriţa pentru Banat Express.ro.

Formaţii probabile:
Olimpia- Anca Trip- Munteanu, Mureşan, Heil ( Bălău), Iuhas- Rus( Bic), Onicaş, Villand, Sălăgeanu-Faur, Bujor.
Metalul Reşiţa- Zimmermann – V. Creţu I. Popescu, I. Tătaru, Aniţoiu( Dandea) – Oct. Vasile, D. Enescu, Feher, I. Szabo- Szijj, Buhăescu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts