More


  Ponta confirmă interesul pentru prezenţă NATO mai mare în România

  =

  ponta

  Premierul Victor Ponta i-a reconfirmat comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove, angajamentul României pentru îndeplinirea obligaţiilor de stat NATO şi creşterea capacităţii operaţionale pentru prezenţa NATO pe teritoriul Aliaţilor estici, inclusiv România. Asigurările au fost trasmise într-o întâlnire organizată, marţi, la Palatul Victoria.

  Consolidarea capacităţii de apărare
  “Cu acest prilej, prim-ministrul a mulţumit pentru angajamentul NATO în consolidarea capacităţii de apărare a României şi a reconfirmat angajamentul ţării noastre pentru îndeplinirea obligaţiilor asumate ca stat membru NATO. Totodată, prim-ministrul Victor Ponta a apreciat sprijinul şi atenţia acordate de NATO flancului estic, inclusiv regiunii Mării Negre. De asemenea, a exprimat aprecieri pentru contribuţia substanţială a SUA în vederea implementării măsurilor adoptate la Summit-ul NATO din Marea Britanie, cu accent pe cele care vizează consolidarea apărării colective. În context, a subliniat sprijinul ferm al României pentru punerea în aplicare cu succes a Planului de acţiune al NATO pentru creşterea capacităţii operaţionale, care asigură o prezenţă NATO pe teritoriul Aliaţilor estici, inclusiv în ţara noastră”, se arată într-un comunicat.
  Vizita Comandantului Suprem al Forţelor Aliate din Europa are loc în contextul desfăşurării la Bucureşti a Conferinţei organizată de Comandamentul European al SUA (EUCOM), la care participă şefi ai statelor majore generale din Europa Centrală.

  Discuţii pentru prepoziţionarea de tehnică grea de luptă
  Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, marţi, că sunt discuţii la nivel tehnic privind pre-poziţionarea în România de tehnică grea de luptă, în timp ce generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, a precizat că o decizie în acest sens va fi anunţată în curând.

  Întrebat dacă s-a luat decizia ca România să găzduiască inclusiv tehnică grea de luptă, generalul Philip Breedlove a declarat: “Da, această decizie va fi anunţată foarte curând”. “Sunt sigur că atunci când lucrul acesta se va întâmpla, România va răspunde prompt, ca de fiecare dată, şi va fi de acord cu pre-poziţionarea acestei tehnici, fiind întotdeauna un partener de încredere pentru NATO”, a mai spus, marţi, la MApN, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa, Philip Breedlove, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu ministrul Apărării, Mircea Duşă.

  Oficialul român a completat răspunsul la întrebare, precizând că există “discuţii deja la nivel tehnic vizavi de pre-poziţionare”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img