More


  Preşedintele Klaus Iohannis îşi face bilanţul pe Facebook

  - Advertisement -

  Preşedintele Klaus Iohannis a postat, marţi, pe Facebook bilanţul, în imagini, a 100 de zile de mandat, care cuprinde vizitele externe, semnarea acordului privind finanţarea armatei, dar şi solicitarea către Parlament de a finaliza în această sesiune legi importante, precum cele electorale. ”Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Preşedintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună”, se precizează în postarea preşedintelui Iohannis de pe Facebook. Postarea este însoţită de un film care prezintă principalele acţiuni ale şefului statului, de la preluarea mandatului prezidenţial. ”La învestitură, mi-am asumat cele trei responsabilităţi constituţionale de preşedinte al României: apărarea naţională, securitatea ţării şi politica externă”, se arată în filmul cu bilanţul celor 100 de zile de mandat, care mai cuprinde imagini de la semnarea acordului politic privind creşterea finanţării apărării, întâlnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.

  Prezentarea bilanţului şefului statului mai cuprinde imagini din întâlnirile cu liderii europeni, Iohannis arătând că în toate aceste întâlniri, a susţinut intrarea României în Schengen, ”pentru că nu acceptă o Europă cu două viteze”. ”Avem dreptul la prosperitate, ca oricare alt stat mebru UE”, se mai menţionează în film. Şeful statului aminteşte şi participarea la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde ”a atras atenţia că recuperarea banilor pierduţi de stat în urma actelor de corupţie este obligatorie, nu opţională”. ”Cu aceşti bani se pot construi şcoli şi spitale”, se arată în film.

  Postarea de pe pagina oficială a preşedintelui Iohannis avea, la două ore de la publicare, 70.000 de vizualizări.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img