Puiu Feflea: “Mă întorc mereu cu drag la Satu Mare”feflea

Oaspete surpriză luni la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare. Renumitul antrenor de baschet Ioan Puiu Feflea a revenit pentru câteva ore la liceul pe care l-a condus şi în care a activat cu succes până în 1994.

Acum lector univ. la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie, Puiu Feflea a venit la Satu Mare în căutare de viitori studenţi şi pentru a-şi revedea bineînţeles foştii colaboratori şi elevi.

„Chiar dacă Oradea nu e foarte departe n-am mai ajuns de mult timp la Satu Mare. Programul e încărcat şi mereu au apărut alte lucruri mai importante de făcut atunci când aş fi vrut să revin la Satu Mare” a spus Puiu Feflea într-un interviu acordat emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV. Acesta şi-a amintit cu drag de perioada în care a activat, între 1981 şi 1994 ca antrenor la LPS, ani în care i-a descoperit printre alţii pe Marcel Ţenter, Angela Szeneş, Radu Armaziu, Florin Covaciu sau Lavinia Tulbure (Năstruţ).

„A fost o perioadă de care mi aduc cu mare drag aminte. Ţin minte că nimeni nu ne dădea nicio şansă de menţinere în prima divizie cu Mobila Satu Mare şi până la urmă am terminat pe şapte. Doar cu elan şi multă ambiţie căci nici lot şi nici bani n-am prea avut” a povestit fostul tehnician al echipei Mobila Satu Mare .

La suflet i-a rămas şi cel mai important produs al baschetului sătmărean, Marcel Ţenter, actualul tehnician al echipei naţionale de seniori a României.

„Era un tip extrem de ambiţios şi foarte talentat. Mă bucur mult pentru el , consider că acum e cel mai bun antrenor român din baschetul nostru. M-aş bucura să câştige anul acesta , din nou, titlul cu U Transilvania Cluj Napoca” a mai spus Puiu Feflea care a amintit şi de un episod mai puţin cunoscut din cariera lui Marcel Ţenter. „ L-am dus la Bucureşti la o selecţie şi atunci domnul Chiraleu n-a vrut să-l primească deoarece nu avea talie. Îi lipsea un centimetru… La scurt timp Marcel a explodat efectiv şi a devenit apoi unul dintre cei mai buni jucători români. Vorbesc cu Marcel şi acum foarte des şi mă bucur că peste ani relaţia noastră a rămas la fel de strânsă” a mai amintit Puiu Feflea.

Legat de situaţia actuală a baschetului românesc, Puiu Feflea şi-ar dori ca în prima divizie să vedem pe teren, atât la fete cât şi la băieţi, cât mai mulţi jucători români. Acesta spune că tinerii noştri sunt foarte talentaţi şi că la nivel de copii se lucrează bine în România, doar că problema apare la terminarea junioratului.

„Acum lucrez şi ca antrenor la Academia de baschet de la CSM Oradea. Nu am putut sta departe de sală. Copii talentaţi avem doar trebuie muncit mult cu ei şi apoi să le dăm şansa să joace cât mai mult şi să le creăm condiţii optime pentru performanţă.” a încheiat fostul antrenor de la LPS CSS Satu Mare care la finalul vizitei s-a întreţinut minute bune cu actualul director al LPS, Ionel Păcurariu(foto).

Florin Muresan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts