More

    Reunire a Comisiei Judeţene de Acţiune împotriva Violenţei în Sport

    comisie

    Sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean a găzduit ieri dimineaţă o nouă şedinţă de lucru a Comisiei Judeţene de Acţiune împotriva Violenţei în Sport. Au fost prezenţi membrii comisiei, şedinţa fiind condusă de şeful cancelariei prefectului Raul Băbţan, alături de reprezentantul instituţiei Eniko Guntner şi directorul DJST Satu Mare, Virgil Dragoş. Având în vedere că fotbalul judeţean se pregăteşte să debuteze în noul an, comisia a hotărât să se reunească pentru o discuţie de prevenire a posibilelor acte de indisciplină de pe terenurile de fotbal, dar nu numai. Pe lângă cei enumeraţi mai sus, au asistat la dezbateri Gheorghe Dan – şeful ISU Satu Mare, Aurel Pop – şeful IJJ, Sergiu Blaga – Poliţia Locală, Ştefan Szilagyi – preşedinte AJF, Angela Miklosi – Direcţia de Sănătate Publică, Marcel Tarţa – director CS Satu Mare, Gheorghe Istrăuan – preşedinte CS Unio, Vlad Florentin – şeful IPJ, Dorel Ziman – director adjunct LPS şi Daniel Chiorean – preşedinte AJ de Lupte.
    Au fost punctate obligaţiile pe care organizatorii trebuie să le întreprindă înainte, în timpul şi la finalul competiţiilor, cele incluse în Legea 4/2008. Iar directorul DJST Virgil Dragoş a întocmit un calendar intern de activităţi pe 2015, pentru combaterea violenţei în sport.

    Printre altele, acesta prevede reluarea campaniei de prevenire a violenţei în sport şi de promovare a fair-play-ului prin intermediul mass-mediei locale, termenul fiind odată cu începerea fotbalului judeţean, prelucrarea în cadrul comisiei a principalelor obligaţii ale organizatorilor, în baza legii mai sus menţionate, ceea ce s-a şi realizat la această şedinţă, aducerea la cunoştinţa structurilor sportive a prevederilor cuprinse în legea 4, inventarierea tuturor bazelor sportive, organizarea de dezbateri pe tema non-violenţei, tipărirea şi distribuirea unor fluturaşi, organizarea unor întâlniri între membrii comisiei , cluburile şi asociaţiile sportive de pe raza judeţului, dar şi acordarea “Trofeului Sportivităţii“ de către AJF Satu Mare, la finalul sezonului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE