S-a stabilit programul play-off-uluioli

Olimpia joacă sâmbătă al treilea joc oficial din acest an. Elevii lui Csik şi Dragomir vor evolua în deplasare la Oradea cu FC Bihor, o echipă incomodă ce a reuşit etapa trecută să ţină în şah liderul seriei, Poli Timişoara.

Pentru acest meci antrenorii Olimpiei au la dispoziţie un lot de 19 jucători. Vor lipsi accidentaţi Florin Mureşan, Marius Bălău şi Marius Burlacu. Din fericire suspendarea lui Onicaş a fost doar o alarmă falsă, fostul mijlocaş al Stelei fiind apt pentru acest meci el acumulând până acum doar două galbene şi nu patru cum se credea sâmbătă după meciul cu Reşiţa.

“Vom pleca vineri (n.r. azi) după antrenamentul de la prânz şi sperăm să facem un nou meci bun. Suntem optimişti şi încrezători că putem lua punct sau puncte de la Oradea” spune antrenorul Tibi Csik.

Altfel, sediul FRF a găzduit ieri o întâlnire între secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, şeful Departamentului Competiţii, Aurel Ionescu şi trei reprezentanţi ai LPF 2, în speţă Auraş Braşoveanu, Ionuţ Ivan şi Ştefan Stana. Scopul acestei întrevederi a fost stabilirea elementelor definitorii ale fazei a doua a sezonului 2014-2015 al eşalonului secund.

Play-off-ul şi play-out-ul încep pe 4 aprilie
Primul element discutat a fost cel al programului competiţional, data de 4 aprilie fiind cea la care va începe această rundă a Ligii 2. Conform celor stabilite ieri, în play-off vor participa primele şase clasate din fiecare serie, în timp ce în play-out vor evolua cele patru rămase sub linie. Cum Săgeata Năvodari, Unirea Slobozia şi AFC Fortuna au dispărut din campionat, s-a decis ca acestea să nu mai fie incluse în play-out, aşa că această parte a sezonului se va disputa pe o schemă de patru echipe, meciuri tur-retur, sperându-se că nu vor mai apărea şi alte retrageri.

Barajul de salvare are loc pe 16-23 mai
Toate meciurile din a doua parte a campionatului vor avea loc doar sâmbăta, de la aceeaşi oră, 11:00. Conform programului stabilit la sediul FRF, play-out-ul se va termina pe 9 mai, iar barajul dintre ultimele clasate în această rundă va avea loc în două manşe, pe 16 şi 23 mai.
Play-off-ul se va disputa între 4 aprilie şi 6 iunie, iar la finalul acestuia, învingătoarele din cele două serii vor promova în Liga 1.

Se va sta la două cartonaşe galbene
Conform deciziilor luate la FRF cartonaşele galbene din sezonul regulat vor fi anulate pentru play-off şi play-out. Suspendările pentru faza a doua a competiţiei rezultate din cumul de galbene ca urmare a cartonaşelor primite în ultima etapă nu vor avea efect, însă amenzile aferente vor fi plătite. În schimb, cartonaşele roşii şi suspendările rezultate din acestea rămân în picioare pentru play-off şi play-out. Un alt element important stabilit ieri este că prin resetarea cartonaşelor galbene din sezonul regulat, în cele două runde din faza a doua a campionatului s-a introdus o regulă specială. Astfel, jucătorii vor sta câte o etapă la fiecare două galbene acumulate, renunţându-se la procedura standard care prevede că se stă la 4, 7, 9, ş.a.m.d.

Ultimele transferuri cu maxim 48 de ore înainte de play-off/play-out
În ceea ce priveşte transferurile de jucători, s-a decis ca termenul limită pentru legitimarea de noi jucători să fie cu 48 de ore înainte de începerea play-off-ului / play-out-ului. Vor putea fi legitimaţi doar jucătorii liberi de contract care au depus la FRF hârtie care să ateste acest lucru până pe 23 februarie, atunci când s-a închis perioada oficială de transferuri a iernii. În ceea ce priveşte clasamentul final, în caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare va fi cel al meciurilor directe din play-off respectiv play-out.

Iată şi programul complet al celei de-a doua părţi a sezonului
4 aprilie – etapa 1 play-off / etapa 1 play-out
11 aprilie – etapa 2 play-off / etapa 2 play-out
18 aprilie – etapa 3 play-off / etapa 3 play-out
25 aprilie – etapa 4 play-off / etapa 4 play-out
2 mai – etapa 5 play-off / etapa 5 play-out
9 mai – etapa 6 play-off / etapa 6 play-out
16 mai – etapa 7 play-off / meciul tur al barajului pentru evitarea retrogradării
23 mai – etapa 8 play-off / meciul retur al barajului pentru evitarea retrogradării
30 mai – etapa 9 play-off
6 iunie – etapa 10 play-off

Florin Mureşan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts