Spre o colaborare LPS-Academia Ratgebereles

Numit la începutul anului director tehnic la Academia de baschet Ratgeber de la Pecs, fostul antrenor de la CSM Satu Mare, Petru Eleş, a revenit pentru câteva zile acasă. Şi nu s-a întors cu mâna goală ci cu intenţia clară ca pe viitor să pună bazele unei colaborări între Academia renumitului tehnician Laszlo Ratgeber şi secţia de baschet de la LPS. În primă fază Eleş s-a întâlnit ieri cu antrenorul Radu Armaziu de la grupa de juniori U14 a LPS şi pe lângă invitaţia de a participa în această primăvară la un camp de instruire şi pregătire le-a adus micilor baschetbalişti sătmăreni un bax cu susţinătoare de efort, vitamine folosite de copiii de la Academie.

„Sunt în primul rând sătmărean şi voi încerca mereu să ajut sportivii de acasă. Un bax l-am dat baschetului şi unul secţiei de lupte conduse de Tudor Barbul. Am promis încă în vara anului trecut că voi încerca să-l aduc pe Ratgeberg la Satu Mare şi mă voi ţine de promisiune. E unul dintre cei mai buni antrenori de baschet din Europa şi avem multe de învăţat de la el. Iar o colaborare între baschetul sătmărean şi Academia de la Pecs ar însemna mai multe şanse de afirmare pentru tinerii sătmăreni”, a spus Petru Eleş. Radu Armaziu speră să şi poată face timp pentru a participa cu echipa de U 14 la o săptămână de pregătire la Pecs în această primăvară.

Cine e Laszlo Ratgeber? Are o carieră impresionantă în baschetul feminin. A cucerit de 9 ori titlul naţional şi de tot atâtea ori Cupa Ungariei cu Pecs. A câştigat Euroliga în 2009 cu Spartak Moscova, Supercupa Europei cu Spartak. Cu Fenerbachce a luat campionatul şi supercupa Turciei iar în 1997 a terminat pe patru la Europene cu Naţionala Ungariei.
Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts