More


  Traian Băsescu, reclamat de Parchetul General la CSM, după declarațiile despre ancheta de la Nana

  =

  basescu

  Fostul președinte Traian Băsescu a fost reclamat de către Parchetul General la CSM, pentru a verfica dacă a afectat idependența justiției, după ce fostul șef de stat a scris ieri pe facebook, că sechestrul pus pe terenurile de la Nana sunt o consecință a unor acțiuni politice îndreptate împotriva sa, exprimându-și speranța că astfel de anchete vor fi demarate și în alte județe.

  Ministerul Public a reacţionat la postarea de pe Facebook a lui Traian Băsescu, în care fostul preşedinte a vorbit despre dosarul penal în care este implicată fiica sa cea mare, Ioana, şi în care procurorii au dispus sechestru pe terenurile unor săteni din comuna Nana. După ce fostul preşedinte şi-a exprimat speranţa ca astfel de investigaţii să fie demarate în toată ţara şi s-a întrebat de ce ancheta nu a început mai devreme, Parchetul General a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cerând să stabilească dacă fostul şef de stat a afectat independenţa Justitiei. “Măsurile procesuale dispuse de procurori într-un dosar penal sunt analizate şi validate doar de către judecători. Conducerea Ministerului Public apreciază ca fiind regretabil faptul că un fost preşedinte al României pune la îndoială independenţa şi imparţialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natură să afecteze prestigiul şi credibilitatea Justiţiei. În acest context, conducerea Ministerului Public solicită Consiliului Superior al Magistraturii, în calitate de garant al independenţei Justiţiei, să îşi îndeplinească obligaţia legală de a apăra judecătorii şi procurorii impotriva oricărui act care le-ar putea afecta independenţa sau imparţialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea”, se precizează într-un comunicat al Parchetului General.

  Tribunalul Călăraşi a menţinut sechestrul pe terenul pe care fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, îl are în comuna Nana, despre care procurorii au suspiciuni că a fost retrocedat în mod ilegal. Sechestrul a fost instituit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) în 16 februarie, atât pe terenul Ioanei Băsescu, cât şi pe cele ale unor inculpaţi din acest dosar.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img