Trei sportivi francezi au murit într-un accident de elicopter în timp ce se deplasau pentru a filma o variantă a reality show-ului “Sunt celebru, scoate-mă de aici”1

Trei mari personalităţi ale sportului francez au murit în Argentina într-un accident care a implicat două elicoptere, în timp ce se deplasau pentru a participa la un reality show, Dropped, alături de alte cinci celebrităţi. Printre victime se numără medaliata cu aur la JO de la Londra, Camille Muffat, medaliatul cu bronz la JO de la Beijing, Alexis Vastine, dar şi o navigatoare celebră, Florence Arthaud

Conform BBC, care citează informaţii ale biroului prezidenţial francez, toţi cei opt francezi aflaţi în elicopter, dar şi cei doi piloţi argentinieni, au murit pe loc în urma impactului. Angulo a afirmat că unul dintre elicoptere aparţine provinciei La Rioja, iar celălalt provinciei vecine Santiago del Estero. “Elicopterul din La Rioja era un Eurocopter cu o capacitate de şase persoane. Acesta s-ar fi lovit de celălalt elicopter, din Santiago del Estero la scurt timp după decolare”, se arată într-o declaraţie a Guvernului provincial. Toate cele zece persoane aflate la bordul aeronavei au murit.

“S-a produs o explozie şi se crede că (elicopterele) s-au ciocnit”, a declarat Angulo. Fotografiile arată epavele arse şi fumegânde ale elicopterelor căzute la sol.Sportivii francezi făceau parte din echipa care filma reality show-ul “Dropped”, o emisiune de supravieţuire cu mai multe versiuni în Europa, a declarat primarul din Villa Castelli, Andres Navarrete. Printre corespondetele ecesteia se numără şi “Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, emisiune filmată în Africa de Sud. Tragicul accident a avut loc în nord-vestul Argentinei, în provincia La Rioja. “Cauzele accidentului nu sunt cunoscute”, a spus Navarrete pentru postul de radio Cadena 3.

Cine sunt cei trei sportivi decedaţi

Cei trei sportivi francezi de renume care au decedat sunt practicanta de yachting Florence Arthaud, înotătoarea Camille Muffat şi pugilistul Alexis Vastine.


Sportivii prezenţi în Argentina îşi făcuseră un selfie în avion înainte de plecare. Muffat (centru), Arthaud (a doua din dreapta) şi Vastine (dreapta) erau fericiţi

Wiltord, Candeloro sau Alain Bernard erau şi ei în Argentina

”Dispariţia brutală a compatrioţilor noştri ne aduce o imensă tristeţe. Bilanţul tragediei e şocant şi vă asigurăm că vom face tot ce e posibil pentru a oferi informaţiile necesare”, a reacţionat preşedintele Franţei, Francois Hollande. Dar bilanţul putea fi şi mai tragic. În Argentina, la filmările show-ului, se mai aflau şi alţi sportivi extrem de cunoscuţi, care, la ora accidentului, nu se aflau la filmări. E vorba despre fostul fotbalist Sylvain Wiltord – fost la Rennes, Bordeaux, Lyon, Arsenal, Marseille şi Metz – jucător cu 26 de goluri în 92 de meciuri în naţionala Franţei, pentru care a marcat chiar şi în finala Euro 2000. Totodată, la show mai trebuiau să participe şi ciclista Jeannie Longo (56 de ani), medaliată cu aur la JO 1996 şi cvintuplă campioană mondială, dar şi de 15 ori campioană a Franţei. Alain Bernard (înotător, medaliat cu aur la JO de la Beijing şi de la Londra în probele de 100m liber), respectiv Philppe Candeloro (fost patinator, medaliat cu bronz la JO 1994 şi JO 1998) se aflau şi ei în Argentina, dar nu filmau în acel moment.

Ce este “Dropped”

Dropped este un reality-show suedez ale cărui drepturi au fost cumpărate de televiziunea franceză TF1. Show-ul este prezentat de Louis Bodin. Formatul emisiunii este similar cu cel al versiunii filmate de PRO TV în Africa de Sud “Sunt celebru, scoate-mă de aici”, câştigată în urmă cu câteva zile de Cătălin Moroşanu.

Cei 8 participanţi francezi care s-au înscris la prima ediţie “Dropped” au fost aleşi din rândul sportivilor. Aceştia sunt: Florence Arthaud (57 de ani, fostă navigatoare), Jeannie Longo (66 de ani, fostă ciclistă), Camille Muffat (25 de ani, înotătoare), Anne-Flore Marxer (31 de ani, practicantă de snowboard), Alex Vastine (28 de ani, pugilist),  Alain Bernard (31 de ani, înotător), Phillipe Candeloro (43 de ani, fost patinator) şi Sylvain Wiltord (40 de ani, fost fotbalist).

Concurenţii urmau să-şi testeze capacitatea de a rezista în sălbăticie pe parcursul a mai multe săptămâni, fără a utiliza de mijloace moderne de comunicare, folosindu-se doar de ce se găsea în locaţiile alese de organizatori. Cei opt au fost împărţiţi în două echipe, iar la sfârşitul fiecărei săptămâni se întreceau într-o probă la finalul căreia pierzătorii pierdeau  un membru. La momentul tragicului accident filmările erau în a doua săptămână a concursului.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts