More


  Victor Ponta vrea să asigure interimatul la Finanţe

  =

  Victor-Ponta

  Premierul Victor Ponta ia în calcul să asigure interimatul la Ministerul Finanţelor până miercuri, când Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală, urmând să aibă o discuţie pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat surse oficiale. “Varianta luată în calcul este ca premierul să preia interimatul la Ministerul Finanţelor, nu neapărat pentru 45 de zile, cât este termenul legal, ci în principal până miercuri, când va fi adoptat Codul Fiscal”, au arătat sursele.

  Întrebat de jurnalişti dacă va prelua interimatul la Finanţe, Ponta a spus că va anunţa decizia după ce se va consulta cu preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta a anunţat că, vineri seara, va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Klaus Iohannis despre “relaţiile instituţionale legate de demisia ministrului de Finanţe”, precum şi despre alte probleme care trebuie rezolvate în perioada următoare. “O să discut cu preşedintele despre ce avem de făcut în continuare. Deocamdată, am înregistrat, a semnat demisia lui Vâlcov şi cel mai important lucru – pentru România deja, nu doar pentru guvern – este ca luni să avem toate avizele, iar miercuri să vină la Parlament Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, după care toate celelalte sunt secundare”, a spus Ponta.

  Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, după întoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, pentru o discuţie privind numirea unui nou ministru de Finanţe. “Vineri, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la întoarcerea de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta pentru o discuţie referitoare la numirea unui nou ministru de Finanţe”, se precizează în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img