Victorie mare pentru barajhandbal

Dintre sporturile de echipă de la CSM Satu Mare, doar handbaliştii au reuşit să se impună sâmbătă. Adversara din sala Ecaterina Both a fost CSM Oradea, ocupanta locului doi în clasament, însă elevii lui Istrate au făcut un meci senzaţional, la capătul căruia s-au impins cu 32-29.

Începutul a fost unul timid, oaspeţii controlând primele opt minute, dar CSM-ul a egalat la 4 în minutul următor, iar jocul s-a mai echilibrat. Bihorenii au intrat la cabine în avantaj, 15-13, chiar dacă echipa sătmăreană a avut două goluri avans în minutul 21. Atunci s-a petrecut o fază care ar fi putut schimba soarta meciului. Ungar a scăpat singur pe contra-atac, la 9-7 pentru ai noştri, a ratat, iar de acolo oaspeţii au egalat şi s-au desprins pe tabelă.
Însă avea să vină mitanul secund, care a consemnat o revenire a CSM-ului, o dorinţa parcă mai mare de a câ ştiga. Şi asta avea să se şi întâmple, cu un Pogynă excelent în poartă şi un Mure şan care s-a oprit la cota 10. În minutul 53, CSM-ul a avut un avantaj şi de şase goluri, dar a redus motoarele şi s-a terminat 32-29, o victorie care ne duce, în proporţie de 90% la baraj. Asta pentru că locurile doi şi trei din cele două serii, plus două din coda şele Ligii Naţionale vor participa la un turneu de promovare.
Pentru CSM au marcat Mure şan-10, Udri ştioiu 6 (3-7m), Ungar 5 (2-7m), Pop, Morar şi Clipea-3, Mateş-2. Au mai evoluat Olah, cu degetul fracturat, portarul Cioroiu cu două intervenţii. Magistral a fost însă Pogynă, care a parat două lovituri de la 7 metri plus alte şapte mingi pe care scria gol. Am învins o formaţie cu 350.000 de euro buget, aproximativ 15 miliarde de lei vechi, faţă de aproape 100.000 de euro, sau aproximativ 4 miliarde, cu cât se “laudă“ echipa sătmăreană.
“Felicit băieţii pentru jocul prestat. Am facut un joc bun pe ambele faze şi am reu şit să ne creăm şanse bune de a marca. Din păcate, ace şti jucători tineri se află în ultimele luni de contract, ar fi păcat să îi pierdem după ce am muncit cu ei mai bine de trei ani. Sper să ajungem la baraj, însă depinde dacă vom avea bani pentru asta“, a spus Nicolae Istrate.
În urma acestui rezultat CSM se menţine pe locul trei, cu 36 de puncte la trei lungimi de locul doi ocupat în continuare de Oradea şi la cinci în faţa celor de la Cluj, care pe lângă faptul că a pierdut la Făgăra ş a fost depunctată cu un punct şi a pierdut meciul cu sătmărenii (pe teren 37-30 pentru ai noştri), la “masa verde“ pentru că au utilizat doi jucători de Ligă Naţională. Practic CSM-ul sătmărean se mai poate împiedica până la finalul returului doar la Reşiţa, abia în ultima etapă.
Rezultatele etapei a 16-a:
HC Sibiu – Potaissa 2 Turda 42-26
Unit Alba Iulia – Naţional Sighi şoara 23-31
HCM Făgăraş – U Cluj 35-29
CSM Satu Mare – CSM Oradea
32-29
Rom Cri Braşov – U Craiova 27-28
Poli Timişoara – Academia Minaur
33-34
HC Sighişoara – HC Reşiţa 32-44

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts