Tânără depistată la volan deşi nu are decât 15 anitrafic

În cursul zilei de duminică, poliţiştii sătmăreni au depistat în trafic o serie de persoane care au încălcat legislaţia rutieră sub diverse forme. Astfel, duminică după-amiază poliţiştii din Odoreu au depistat în trafic un autoturism marca Volkswagen, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. În urma controlului efectuat s-a stabilit că autoturismul avea aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu a căror valabilitate era expirată din 4 noiembrie 2014. Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal şi fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În aceeaşi zi, seara, poliţiştii din cadrul Secţiei Negreşti Oaş au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că pe DN 19, la Huta Certeze, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. La faţa locului oamenii legii au identificat-o pe Monica C. care a condus autoturismul marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie, iar în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că autoturismul nu avea drept de circulaţie pe teritoriul ţării noastre. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România.

Noaptea, în jurul orei 23.15, poliţiştii Secţiei Livada au oprit în trafic, pe raza localităţii Medieşu Aurit, un autoturism marca Ford. În urma controlului efectuat s-a stabilit că autorismul era condus de o tânără în vârstă de 15 ani, care nu deţine permis de conducere. De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat tinerei de către prietenul acesteia, în vârstă de 20 de ani, care cunoştea faptul că aceasta nu deţine permis de conducere având în vedere vârsta sa. În această situaţie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere.

În toate cazurile persoanele sunt cercetate în stare de libertate.
Robret Marcus

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts