More


  Africa de Sud testează un antibiotic împotriva turbecoluzei multirezistente

  - Advertisement -

  4

  Africa de Sud, criticată sever în anii 2000 pentru a fi acționat cu întârziere împotriva epidemiei SIDA, este pionieră în testarea unui nou antibiotic împotriva turbeculozei multirezistente, relatează AFP.

  Din 2013, aproximativ 217 sud-africani din 500 de pacienți-test din întreaga lume au fost supuși unui tratament cu bedaquilină produs de laboratorul american Janssen și alți 3.000 ar trebui să le urmeze în cursul anului acesta.

  În condițiile în care niciun medicament nu a fost dezvoltat în ultimii 40 de ani împotriva tuberculozei, bedaquilina a primit autorizația Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

  Sub forma sa multirezistentă, tuberculoza este “o problemă de sănătate public majoră” în Africa de Sud, a subliniat Norbert Ndjeka, responsabil cu lupta împotriva acestui flagel în Ministerul Sănătății.

  Multe persoane contractează boala după ce au abandonat prematur tratamentul convențional din lipsă de bani sau pentru că nu au respectat dozajul prescris. Alții se îmbolnăvesc după ce au intrat în contact cu alte persoane deja infectate cu acest bacil în forma sa multirezistentă.

  Pentru acești pacienți tratamente convenționale cu medicamente precum isoniazida sau rifampicin nu dau rezultate, astfel încât bedaquilina oferă o alternativă promițătoare.

  În general, tuberculoza — care se poate vindeca dar poate fi mortală în lipsa unui tratament — este endemică în Africa de Sud, țara cu cele mai multe cazuri de infectări pe an (circa 400.000).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img