More


  Aurescu a participat la Conferinţa ministerială cu statele partenere din Vecinătatea Sudică a UE

  =

  Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a participat ieri la Barcelona, la Conferinţa ministerială informală cu statele din Vecinătatea Sudică a UE, evenimentul având loc în contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate a Uniunii Europene.

  Potrivit unui comunicat transmis duminică de MAE, la lucrările reuniunii au participat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de aderare, Johannes Hahn, miniştrii de externe din statele membre ale UE, alături de omologii lor din Algeria, Egipt, Iordania, Israel, Liban, Maroc, Palestina şi Tunisia.

  Evenimentul are loc în contextul procesului de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate (PEV) a Uniunii Europene, marcând lansarea consultării de nivel în acest domeniu cu statele partenere din Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene, menţionează sursa citată. “Prezenţa şefului diplomaţiei române la Conferinţa ministerială de la Barcelona va oferi oportunitatea reiterării poziţiei României şi promovării obiectivelor generale ale ţării noastre în cadrul actualului proces de revizuire a PEV, în special a intereselor specifice pentru dezvoltarea acţiunii strategice a Uniunii Europene, pe cele două dimensiuni ale acestei politici, atât în Vecinătatea Estică a UE, cât şi la sud”, se arată în comunicat. În marja reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu a avut întrevederi bilaterale cu omologi participanţi la conferinţă, menţionează MAE.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img