Camioanele vor avea interzis în centrul Sătmaruluirosu

Conducerea Primăriei Satu Mare a iniţiat un nou proiect de hotărâre prin care încearcă să restricţioneze şi mai mult accesul maşinilor de mare tonaj în zonele centrale ale municipiului reşedinţă de judeţ. Una din cele mai dure măsuri o reprezintă interzicerea accesului autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în zona centrală, pe toată durata zilei. Şi asta cu condiţia ca aleşii locali să aprobe proiectul în şedinţa de joi.

Ce spun edilii locali
Conducerea Primăriei Satu Mare susţine că din cauza modificării substanţiale a condiţiilor de desfăşurare a traficului prin municipiul Satu Mare, în prezent se impune adoptarea unei hotărâri cu privire la condiţiile actuale de trafic, luând în calcul evoluţia de perspectivă a traficului urban. “În prezent, deplasările autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone aflate în tranzit prin municipiul Satu Mare, precum şi cele determinate de necesităţile proprii ale municipiului (aprovizionare, lucrări de construcţii etc.) contribuie la un trafic foarte intens pe arterele centrale ale municipiului, în orele de vârf. De asemenea, dezvoltarea masivă a parcului auto, creşterea mobilităţii dar şi problema generată de lipsa locurilor de parcare, sunt elemente care au determinat administraţia publică locală prin serviciile de specialitate să găsească de urgenţă soluţii privind reglementarea traficului pe arterele municipiului”, se arată în motivarea edililor locali.

Ce soluţii a găsit administraţia locală
Ca soluţie pentru reducerea disconfortului şi poluării cauzate de traficul rutier de peste 3,5 tone, administraţia locală propune restricţionarea accesului autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone într-un anumit interval orar în zona centrală a municipiului. “Realizarea practică a acestui obiectiv se face prin permiterea accesului gratuit pentru categoria de autovehicule cu masa totală maximă autorizată între 3,5 şi 7,5 tone pe anumite străzi; instituirea unor tarife de acces pentru circulaţia traficului greu în anumite zone bine delimitate din interiorul municipiului; interzicerea accesului autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în zona centrală, pe toată durata zilei”, se mai arată în sursa citată.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts